Nogomet
0

Prijateljske: Haiti remizirao s Italijom, poraz Makedonije

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Reprezentacija Haitija priredila je veliku neugodnost evropskim doprvacima Talijanima odigravši s njima 2-2 u prijateljskoj utakmici u Rio de Janeiru.

Emanuele Giaccherini doveo je Talijane u vodstvo nakon samo 19 sekundi igre. Nakon što je Haiti propustio iskoristiti nekoliko dobrih šansi za izjednačenje, Claudio Marchisio udvostručio je prednost Azzurra u 72. minuti.

No, Haiti se nije predao, pa je prvo Olrish Saurel u 85. minuti iz penala smanjio na 2-1, a onda je Jean Philippe Peguero u drugoj minuti sudijskenadoknade postavio konačnih 2-2.

Talijani su u Rio stigli samo 34 sata prije utakmice, ali im je to slabo opravdanje za ovaj podbačaj, koji će vjerovatno upaliti alarm u vrsti Cesarea Prandellija uoči nastupa na Kupu konfederacija.

Talijani su u nevjerici napustili stadion, dok su nogometaši Haitija, koji su izgubili prethodnih šest dvoboja, slavili neriješeni ishod poput pobjede. Doduše, da nije u pitanju baš bezazlena ekipa, dokazali su i u nedjelju kada su, također u prijateljskoj utakmici, izgubili od Španij s 2-1.

Norveška reprezentacija u Oslu je savladala Makedoniju s 2-0. Pogotke za Norvežane postigli su Skjelbred u 9. i Braaten u 79. minuti.

Prijateljske utakmice:

Kina – Holandija 0-2 (Van Persie 11 – 11m, Sneijder 66) Norveška – Makedonija 2-0 (Skjelbred 9, Braaten 79) Italija – Haiti 2-2 (Giaccherini 1, Marchisio 72 / Saurel 85 – 11 m, Peguero 90+2)