Nogomet
51

Prijateljska utakmica: Remi Željezničara i Veleža u Međugorju

Piše: D. B.
Riad Bajić
(Foto: Ivan Dodig)
Željezničar i Velež su danas u Međugorju odigrali prijateljsku utakmicu u okviru priprema za proljetni dio sezone, a rezultat je bio 1:1.

Nakon prijateljskih utakmica sa Širokim Brijegom, splitskim Hajdukom i Slogom iz Ljubuškog, Plavi su odmjerili snage s mostarskim Veležom. Od prve minute su za Željezničar zaigrali Antolović, Memija, Zeljković, Kosorić, Kvesić, D. Sadiković, Tomić, Đelmić, Bučan, Varea i Bajić. Za Velež su od početka zaigrali Dragojević, Barišić, Škahić, Pejić, Maletić, Nikolić, Tolić, Janković, Hajdarović, Hebibović i M. Ćemalović.

Željezničar je poveo sredinom prvog poluvremena, a strijelac je bio Bajić, najbolji strijelac prvog dijela sezone u Premijer ligi BiH. Tim rezultatom je završeno prvo poluvrijeme.

U drugom poluvremenu je Željezničar igrao u sastavu Antolović, Čolić, Zeljković, Uzelac, Bučan, E. Sadiković, Tomić, Hadžiahmetović, Nuspahić, Đelmić i Bajić, dok su za Velež nastupili Bobić, Milenković, Stefančić, Zvonić, Mahinić, Kodro, Reljić, Bilać, Demić, Haurdić, D. Ćemalović i Marić. Željezničar je imao nešto veći posjed lopte, ali je ekipa Veleža stigla do izjednačenja u 78. minuti, kada je mrežu Plavih pogodio Dino Ćemalović. Rezultat se do kraja susreta nije mijenjao. Ostalo je 1:1.

Nogometaši Željezničara se u Sarajevo vraćaju u nedjelju.