San Antonio
88

Tok susreta / Prijateljska utakmica: Meksiko - Bosna i Hercegovina 1:0

Piše: N. K.
Foto: AFP
Foto: AFP
Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je u prijateljskoj utakmici od Meksika u San Antoniju (Sjedinjene Američke Države) rezultatom 0:1, a strijelac jedinog gola bio je Ayala. Na portalu Klix.ba mogli ste pratiti tekstualni prijenos utakmice iz San Antonija.

90' - Završena je utakmica. Meksiko je pobijedio s minimalnih 1:0.

89' - Meksiko pokušava u finišu meča udvostručiti prednost, ali vremena je sve manje.

83' - Reprezentacija BiH će meč okončati s deset igrača budući da je Bekić zaradio drugi žuti karton.

80' - Nekoliko dobrih prilika za Meksiko. Ipak, u dva navrata odlično je reagovao Graovac.

75' - Pao je tempo utakmice, a Šećerović je zamijenio Sarića.

67' - U igru umjesto danas lošeg Menala ušao je Ćavar, a ubrzo je Koljić zamijenio Ahmetovića.

65' - Meksiko je došao u vodstvo nakon kornera u kojem se najbolje snašao Ayala. Pobjegao je Ahmetoviću i glavom matirao Pirića. Prethodno je umjesto Zakarića u igru ušao Ognjen Todorović.

62' - Beširević je nakon oštrog starta zaradio žuti karton.

59' - I dalje je bez golova. Meksiko je posljednjih nekoliko minuta u potpunosti preselio igru pred naš gol, ali su im napadi i dalje jalovi.

48' - Meksiko je imao veliku priliku i uz dosta sreće naša selekcija nije primila gol. Velin šut Araujo je skrenuo u vanjski dio mreže.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme. Prosinečki je izvršio dvije izmjene. Umjesto Tomića na terenu je Beširević, a Pirić je zamijenio Šehića.

45' - Okončano je prvo poluvrijeme. Viđen je solidan nogomet s nekoliko dobrih šansi s obje strane, a vrijedi istaći da su Meksikanci imali znatno veći posjed lote u svojim nogama.

44' - Lijepu akciju je odigrala naša selekcija, a završio je Ahmetović šutem pored gola.

42' - Bekić je zaradio žuti karton zbog oštrog starta.

32' - Igra se malo primila pa posljednjih minuta i nisu viđena uzbuđenja. Todorović je uputio jedan dalekometni šut, ali dosta neprecizno.

22' - Sredinom prvog poluvremena možemo biti zadovoljni izdanjem protiv favorizovanog protivnika jer je naša selekcija u nekoliko navrata zaprijetila Coti iako Meksiko dominira u posjedu lopte.

17' - Ahmetović je sjajno oduzeo loptu Alanisu, koji ga potom ruši na ivici šesnaesterca i zbog tog starta dobio je žuti karton. Iz slobodnog udarca Medunjanin je prebacio živi zid , ali i gol Meksikanaca.

15' - Naša selekcija je izvela i drugi korner, a nakon centaršuta Zakarića loptu je pored gola Meksika glavom poslao Lončar.

10' - Naša reprezentacija je konačno prebacila loptu na polovinu Meksika i imat će prvi korner na utakmici. Zakarić je potom šutirao, ali pored gola.

6' - Šehić je odbranio udarac Giovani Dos Santosa iz dobre situacije.

2' - Meksiko je krenuo žestoko. U novom pokušaju šutirao je Vela, a lopta je ipak otišla daleko od gola.

1' - Već u prvoj minuti Meksiko je imao veliku šansu kada je Giovani dos Santos šutirao iskosa sa desne strane, ali je lopta otošla pored gola Ibrahima Šehića.

1' - Počela je utakmica.

02:58 - U toku su intoniranja himni Meksika i Bosne i Hercegovine, a ubrzo se očekuje i početak utakmice. Sretno Zmajevi!

02:50 - Na meču između BiH i Meksika očekuje se oko 30.000 navijača, što je polovina ukupnog kapaciteta stadiona Alamadoma. Očekivano dominiraju meksički navijači.

02:45 - Bit će ovo drugi susret Zmajeva na američkoj turneji nakon što su u ponedjeljak igrali protiv SAD-a. Susret je okončan rezultatom 0:0, a naš tim je promašio penal, koji je izveo kapiten u tom meču Haris Medunjanin.

Selektor Meksika Juan Carlos Osorio u rosteru za meč protiv BiH ima 22 igrača, a glavne zvijezde su Carlos Vela (28) iz kluba Los Angeles C.F. i Giovani Dos Santos (28) iz L.A. Galayja. Obojica su ostavili trag u evropskom nogometu, Vela je, među ostalim, nastupao za Arsenal, Real Sociedad i WBA, dok je Dos Santos, među ostalim, igrao za Villarreal, Tottenham i Barcelonu.

Za Meksiko će od prve minute igrati: Cota, Ayala, Alanís, Rodriguez, Gallardo, Molina, Pineda, Giovani, Hernandez, Vela i Martin.

Podsjetimo, pošto su mečevi na američkoj turneji izvan FIFA-inog termina, na njima, izuzev Harisa Medunjanina i Ibrahima Šehića, ne nastupaju standardni reprezentativci BiH.

02:40 - Selektor Robert Prosinečki je najavio da će večeras na teren izvesti isti sastav kao i protiv SAD-a, s tim da će mjesto Marka Mihojevića u zadnjoj liniji zauzeti igrač Širokog Brijega - Stjepan Lončar.

Tako će za Zmajeve od prve minute zaigrati Šehić, Darko Todorović, Bekić, Lončar, Graovac, Medunjanin, Tomić, Sarić, Zakarić, Menalo i Ahmetović.

02:30 - Poštovani čitatelji portala Klix.ba, dobrodošli na tekstualni prijenos prijateljske utakmice između nogometne reprezentacije Meksika i Bosne i Hercegovine, koji se igra u San Antoniju. Susret počinje u 3:06 sati.