Nogomet
0

Prijateljska: Španija uvjerljiva protiv SAD-a

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Nogometaši španske reprezentacije, aktuelni svjetski i evropski prvaci, savladali su Sjedinjene Američke Države s 4-0 u prijateljskom susretu igranom u Foxboroughu.

U razmaku od samo 13 minuta prvog dijela "furija" je zabila tri gola i tako riješila pitanje pobjednika. Dva je puta u tom periodu mrežu Amerikanaca tresao Santi Cazorla, a jednom Alvaro Negredo. Pred kraj susreta tačku na i postavio je Fernando Torres.

Bila je ovo za Špance slatka osveta Amerikancima za poraz u polufinalu Kupa konfederacija iz 2009. godine. Podsjećamo, tada su Amerikanci slavili s 2-0 i tako stali na kraj španskom nizu od 35 vezanih pobjeda.

Iako u sastavu Španije nije bilo važnih igrača poput Xavija (pošteda) i Carlesa Puyola (povreda), dok su Iker Casillas, Andres Iniesta i Pedro Rodriguez susret započeli s klupe, tim Vicentea del Bosquea djelovao je vrlo uvjerljivo i razigrano.

Junaku španske pobjede Cazorli bili su to treći i četvrti gol u reprezentativnom dresu i prvi nakon septembra 2009. godine kada je zabio u kvalifikacijama za SP protiv Estonije.

Prijateljska utakmica:

SAD – Španija 0-4 (Cazorla 28, 41, Negredo 32, Torres 73)