To je nogomet
82

Priča o slijepom navijaču i njegovom sinu ostavlja sve bez teksta: Jučer su slavili u grotlu Wembleya

D. P.
Ni teška tragedija Stevea nije odvojila od stadiona (Foto: Screenshot)
Ni teška tragedija Stevea nije odvojila od stadiona (Foto: Screenshot)
Nogometaši Southamptona jučer su na Wembleyu rezultatom 1:0 savladali Leeds United i tako se kroz play-off plasirali u Premier ligu, a to je bio poseban dan za dvojicu navijača popularnih Svetaca s juga Engleske.
Steve Jarvis je od ranog djetinjstva veliki navijač Southamptona, a na utakmice ide sa svojim sinom Danom. No, Dan nije samo običan posmatrač utakmice, već tokom svih 90 minuta ima ulogu komentatora koji prepričava svom ocu sve što se događa na terenu.

Razlog je taj što je Steve prije nekoliko godina doživio tešku saobraćajnu nesreću nakon koje je ostao slijep. Ipak, ni to ga nije spriječilo da prati svoj voljeni klub pa je tako redovni posjetilac svih utakmica Southamptona.

Steve poručuje da može slušati utakmicu na radiju, ali da mu to ne predstavlja jednak užitak kao kada je na stadionu jer tada čuje i osjeti sve što se događa.

"Volim tu atmosferu, navijači su sjajni. Dolazim tu, iako mogu pratiti i preko radija, ali znam da kad sam na stadionu mogu čuti sve šta se događa, skoro jednako kao i kada sam gledao", rekao je jučer ispred Wembleya Steve Jarvis novinarima Sky Sportsa.

Sin Dan prepričava mu šta se dođaga na terenu i kaže da mu to ne predstavlja nikakav problem, već da ga je to još više povezalo s ocem.

"Definitivno, za nas je to više od utakmice. To nas je povezalo više nego bilo šta. Volim svaki minut , bez obzira na sve", poručio je mlađi od dvojice navijača Svetaca.

Inače, Steve i Dan imali su jučer mnogo razloga za zadovoljstvo. Southampton je golom Adama Armstronga slavio rezultatom 1:0 u "najskupljoj utakmici u svijetu nogometa" te izborio plasman u Premier ligu.