Dominacija Egipćanina
4

Priča o Salahu, Unitedu i Anfieldu: Dobio je više žutih kartona zbog proslava nego što je Liverpool primio golova

E. B.
Mohamed Salah je sinoć izdominirao protiv Manchester Uniteda u ubjedljivoj pobjedi Liverpoola rezultatom 7:0 kada je upisao dva gola i dvije asistencije.

Egipćanin je od dolaska u Liverpool 2017. godine odmah preuzeo lidersku ulogu, a posebno je inspirisan kad god igra protiv Manchester Uniteda na Anfieldu.

Salah je protiv Uniteda na Anfieldu sinoć igrao svoju šestu utakmicu, a stigao je do brojke od pet golova u najvećem engleskom derbiju.

Ono što je posebno impresivno je timski učinak ekipe. U tih šest utakmica Liverpool je slavio četiri puta uz dva remija i impresivnu gol-razliku 16:1.

United je, dakle, postigao samo jedan gol na Anfieldu otkako je Salah igrač Liverpoola, a ono što je posebno zanimljivo je da je Egipćanin dobio više žutih kartona zbog proslava pogodaka nego što je United pogađao mrežu Redsa.

Salah je sinoć dobio žuti karton u 84. minuti nakon što je skinuo dres poslije postignutog gola za 6:0, a isto se desilo i u 90. minuti utakmice 19. januara 2020. kada je pogodio za 2:0.

Inače, uključujući i duele na Old Traffordu, Salaha je protiv Uniteda odigrao 11 utakmica u kojima je postigao 10 golova i upisao 4 asistencije.