Nogomet
20

Preživjeli golman Chapecoensea izgubio pamćenje, još uvijek ne zna za nesreću

Klix.ba
Neto (Foto: AFP)
Neto (Foto: AFP)
Psiholozi su odlučili da kriju informacije o nesreći od golmana Neta, igrača brazilskog Chapecoensea, koji je izgubio pamćenje nakon što je preživio tragičnu avionsku nesreću u kojoj su poginuli njegovi saigrači.

Neto još uvijek ne zna ništa o avionskoj nesreći u Kolumbiji jer je nakon buđenja iz kome izgubio pamćenje. Kad se probudio, ljekare je pitao za rezultat utakmice.

Golman Chapecoensea je jedna od šest osoba koje su preživjele avionsku nesreću 19. novembra kada je avion pao u brdima blizu Medellina. Poginula je 71 osoba od čega 19 igrača brazilskog tima. Kada se probudio iz kome, Neto je pitao ljekare za rezultat finalne utakmice Južnoameričkog kupa protiv Atletico Nacionala, ekipe kojoj je Chape putovao na gostovanje u Kolumbiju. Golman je pitao i zašto nije mogao igrati na toj utakmici.

Ljekari su zbog zdravstvenog stanja 31-godišnjeg golmana odlučili prešutjeti informacije o nesreći sve dok njegovo stanje ne bude stabilno te ne bude u mogućnosti da napusti bolnicu i vrati se u Brazil.

"Psiholozi su preporučili da mu ne kažemo šta se dogodilo kako bismo izbjegli emotivni šok koji bi bio štetan za njegov oporavak. Sačekat ćemo više informacija i mišljenja specijalista", rekao je ljekar Carlos Mendoca.

Preostala dva preživjela nogometaša Chapecoensea su se vratila u Brazil u ponedjeljak.