Napadač Mattersburga
16

Prevljak: Vjerujem da će Prosinečki prepoznati pravi trenutak za poziv u reprezentaciju

Piše: N. Kustura
Smail Prevljak (Foto: Bundesliga.at)
Smail Prevljak (Foto: Bundesliga.at)
Mattersburg je u 23. kolu austrijske Bundeslige prije nekoliko dana savladao na svom terenu Austriju iz Beča rezultatom 2:1, a ponovo je briljirao bh. napadač Smail Prevljak (22) s nova dva pogotka.

Naš napadač je i u prethodnom kolu postigao dva gola i asistirao u trijumfu svoje ekipe koja igra fantastično u proljetnom dijelu sezone, ostvarivši tri pobjede u prva tri kola.

"Svi u klubu su zadovoljni našim posljednjim partijama, jer trenutno igramo zaista dobro. Kvalitetno smo odradili pripreme i smatram da je i to jedan od razloga našeg dobrog starta. Ipak, ima još dosta utakmica do kraja prvenstva. Trebamo gledati od meča do meča pa ćemo vidjeti šta će biti na kraju. Jedan od ciljeva je da se izbori plasman u evropska takmičenja naredne sezone", rekao je Prevljak za portal Klix.ba.

U sjajnoj formi

Mladi napadač je u odličnoj formi, ali neće igrati u narednom kolu protiv Altacha.

"Sakupio sam pet žutih kartona tako da neću igrati na narednom gostovanju. Međutim, u ekipi imamo još dobrih napadača koji će, nadam se, znati odgovoriti na najbolji način i donijet nam novu pobjedu s ovog teškog gostovanja. Što se moje forme tiče, moram istaći da, osim mog rada, zasluge idu cijeloj ekipi koja mi pomaže. U dobroj sam formi. Vidim to i po reakcijama saigrača, navijača, medija...", govori nam Prevljak.

Smail u Mattersburgu igra kao posuđen igrač Salzburga koji redovno prati njegove nastupe i formu.

"Često se čujem s ljudima iz svog kluba. Znam da prate moje igre. Dogovor je da se pojavim na kraju sezone u Salzburgu, a najvjerovatnije ću i produžiti ugovor. U međuvremenu, nemam drugih ponuda. To je posao mog menadžera i ne zamaram se previše time. Najbitnije je da do kraja sezone dam sve od sebe", kategoričan je mladi napadač.

Kontakt s prijateljima iz Konjica

Prevljak je u prošlosti nastupao za mladu reprezentaciju BiH i ne skriva da ima ambiciju zaigrati za "A" tim.

"Kao i svakom mladom igraču, san mi je da zaigram za naš najbolji tim. Moje je da radim i postižem golove, a sve drugo je posao selektora Prosinečkog. Vjerovatno će prepoznati pravi trenutak kad će me pozvati", optimista je Prevljak koji nam je otkrio da veliku podršku ima od supruge s kojom je stupio u brak prije deset mjeseci.

Prevljak također ističe da se redovno čuje s prijateljima iz Konjica i da prati rezultate svog prvog kluba Igmana te je priznao da nije odavno pogledao uživo utakmicu desetoplasirane ekipe Prve lige Federacije BiH.