Na ručku u restoranu
0

Pretučen golman Borussije iz Dotrmunda

Totalsport
Roman Weidenfeller (29), golman nogometnog Bundesligaša iz Dortmunda, u utorak je navečer bio žrtva fizičkog napada u talijanskom restoranu u središtu grada.

Weidenfeller je u društvu jednog prijatelja taman naručio salatu u restoranu Vapiano, oko 20.15 sati, kada su za njegov stol žurno dokoračala petorica nepoznatih muškaraca.

  • Isprva sam mislio da će sjesti za naš stol. Pozvali su nas da ustanemo. Kad sam pitao zašto, bacili su se na nas poput divljaka, iznenada i bez upozorenja - rekao je je Weidenfeller u razgovoru za Bild.

Dobio je nekoliko udaraca i prošao samo s lakšim tjelesnim povredama. Nakon što je alarmirana policija, počinitelji su uhvaćeni nakon jurnjave dortmundskim ulicama. Na predaju su počinitelje policajci natjerali izvlačivši pištolje.

  • Srećom, izvukao sam se, najviše zahvaljujući mojim golmanskim refleksima. Moj je prijatelj prošao gore. Završio je u bolnici s povredama lica.

Motiv napadača zasad nije poznat. Policijska je glasnogovornica potvrdila da su nogometaš i njegov prijatelj neupitno žrtve napada.