Rafael Benitez
0

"Presretan sam reakcijom ekipe"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Nogometaši Intera došli su do četvrtog trofeja sezone i nastavljaju put koji su prije dvije sezone utrli igrači Barcelone: pokušati osvojiti svih šest titula u kalendarskoj godini.

Talijanski su Superkup u subotu na svom San Siru nogometaši europskoga i talijanskog prvaka osvojili pobijedivši Romu 3-1 iako su Rimljani poveli pogotkom Riisea. Preokretom je posebno bio zadovoljan novi trener Milaneza, Španac Rafael Benitez.

"Vrlo sam sretan, jer se ekipa pokazala dorasla postavljenom cilju pokazavši pritom karakter i vrhunsku reakciju nakon gola koji smo primili", rekao je Benitez nakon svog premijernog trofeja u talijanskom nogometu.

"Naslov posvećujem navijačima, igračima i svim klupskim uposlenicima. Svi su svoj posao odradili fantastično. Bio je ovo prvi takmičarski susret u sezoni, a takvi nisu laki. Osim toga, bilo je izuzetno vruće i sparno"

"Reakciju tima moram još jednom istaknuti kao najljepšu stvar koju sam večeras vidio", završio je Benitez u izjavi za RAI.

Nakon osvojenog Superkupa u Italiji, Interu sada još ostaje Europski superkup, u kojem sljedećeg petka igra protiv Atletico Madrida u Monte Carlu, te nakon toga i FIFA-ino Svjetsko klupsko prvenstvo pretkraj godine.