Clichy kritizirao Adebayora
0

Prešao si u City samo radi novca

Totalsport
Foto: AFP/File
Foto: AFP/File
Francuski lijevi branič Arsenala Gaël Clichy (23) oštro je kritizirao togoanskog nogometaša Emmanuela Adebayora, svog donedavnog suigrača, radi transfera u Manchester City.

Adebayor je napustio Arsenal nakon tri godine prešavši u City u transferu vrijednom 30 miliona eura, a nakon što je posao već završen istaknuo je da on zapravo nije želio napustiti London, već je djelomičnu krivicu za odlazak pripisao navijačima.

Clicy smatra da takve Adebayorove izjave nisu istinite i on ukazuje da je skoro dvostruko veća plata (150.000 funti) pravi razlog njegovog transfera u City.

  • Stvarno vjerujem da ako ste igrač koji misli samo o novcu, da tada možete završiti u Manchester Cityju. Morate razmisliti želite li igrati za veliki klub i sačuvati svoj imidž, ili možete igrati za dobar klub i zarađivati velike novce. Mislim da su cijene koje se spominju po medijima, ponude igračima od 300.000 funti sedmično jednostavno lude – rekao je Clichy, koji vjeruje da City, iako je potrošio čak 80 miliona funti ovog ljeta na pojačanja (Adebayor, Barry, Santa Cruz, Tevez, Taylor), ne znači da će imati i dobre rezultate.

  • Ja sam u Arsenalu već šest godina i ovo nije prvo ljeto gdje je jedan klub potrošio velike novce na pojačanja. Međutim, to ne znači nužno da će ekipa biti uspješna. Ponekad je novopridošlim igračima potrebno i šest do sedam mjeseci za prilagodbu.