Edin Džeko
0

"Prerano je pričati o mojoj budućnosti"

Totalsport
Edin Džeko
Edin Džeko
Priča o tome gdje će 24-godišnji nogometaš BiH Edin Džeko igrati u budućnosti i dalje je tema koja se iz dana u dan ponavlja u svjetskim medijima.

Mnogi će reći da je ta priča postala i prilično dosadna, jer se skoro dvije godine priča o odlasku najboljeg strijelca Bundesligaša Wolfsburga, a on i dalje predvodi klub iz "vučijeg grada", a klub uporno odbija sve ponude za njega kojih nikako ne manjka.

Trenutno su tri tima zainteresovana za njegovo dovođenje, a u pitanju su Juventus, Manchester City i Bayern. Sam Džeko je za Tuttosport, u novom razgovoru, s javnosti podijelio novo razmišljanje u kojem ne govori praktično ništa.

"Mnogo toga se priča o meni, kao što se i spominju mnoge mogućnosti. No, o mojoj budućnosti je još preuranjeno govoriti. U Wolfsburgu sam i na pameti imam samo taj klub u ovom trenutku", rekao je Džeko i dodao:

"Tri kluba se trenutno spominju, a to su Bayern, Juventus i Manchester City. Sve te ponude me zadovoljavaju, ali u planu mi je samo pomoć Wolfsburgu jer ne stojimo dobro na tabeli i stvari se ne razvijaju po očekivanjima."

Wolfsburg je tek na 13. mjestu Bundesligaške tabele, sa 16 bodova u četrnaest utakmica. Priča o Džeki, dakle, ide dalje, bez jasnog scenarija kako će i završiti.