Serie A
297

Preporođeni Milan pobijedio Cagliari na San Siru, pogađali Piatek i Paqueta

Piše: K. H.
(Foto: EPA-EFE)
Ekipa Milana upisala je sigurnu pobjedu rezultatom 3:0 u meču 23. kola talijanske Serije A na svom San Siru protiv Cagliarija te se vratila na četvrto mjestu na tabeli.

Rossoneri su odlično otvorili meč i nošeni podrškom s tribina od prve minute vršili su pritisak na zadnju liniju gostiju. Prvu priliku imao je Calhanoglu, ali njegov udarac brani golman Cagliarija.

Pet minuta nakon toga Milan stiže u vodstvo. Suso je primio jednu loptu na desnoj strani - šutirao je, a golman Cagliarija koji je odbranio njegov udarac nesretno pogađa defanzivca Ceppitellija od koga se lopta odbija u gol za vodstvo od 1:0.

Milan je nastavio s napadima prema golu Cagliarija, a već u 23. minuti postigli su drugi pogodak. Ovaj put s desne strane je centrirao Calabria, a na pravom mjestu bio je zimsko pojačanje Lucas Paqueta koji natrčava na drugoj stativi i pogađa za 2:0.

To je ujedno bio i rezultat prvog poluvremena, a sve dileme oko pobjednika ovog meča riješio je još jedan igrač koji je u zimskom prijelaznom roku stigao u Milan - Krzysztof Piatek, koji je u 62. minuti pogodio za, na kraju će se ispostaviti, konačnih 3:0.

Ovom pobjedom Milan se vratio na četvrto mjesto na tabeli s 39 osvojenih bodova, jedan više od Atalante, Rome i Lazija koji se nalaze na diobi petog mjesta.