Premijer liga BiH
8

Preporođena Zvijezda 09 na oranici u Ugljeviku pobijedila Čelik, Mladost bolja od Radnika

Piše: K. H.
Foto: E. M./Klix.ba
(Foto: E. M./Klix.ba)
Ekipe Zvijezde 09 i Mladosti upisale su važne pobjede u mečevima 17. kola Premijer lige BiH, a obje ekipe slavile su rezultatom 2:0.

Zvijezda 09 je u Ugljeviku bila bolja od Čelika, a ekipa Darka Nestorovića slavila je rezultatom 2:0. Ovo je za Zvijezdu 09 peta uzastopna pobjeda i situacija u ekipi iz Etno sela Stanišići je sada u potpunosti drugačija nego s početka sezone kada se činilo da će ispasti iz Premijer lige.

Sada Zvijezda ima 20 bodova, jedan manje od Čelika, a pobjedu u ovom susretu su im donijeli Jovovića sjajnim pogotkom iz slobodnog udarca i Zekanović koji je u 92. minuti također postigao lijep pogodak.

Treba reći da se susret u Ugljeviku igrao na katastrofalnom terenu i da su igrači obje ekipe imali puno problema da pokažu bilo kakvu igru, na što će NS BiH sigurno morati obratiti pažnju.

Mladost je na MGM Farm Areni u Doboj-Kaknju bila bolja od Radnika te je tako stigla od desetog boda u posljednje četiri utakmice.

S druge strane, ovo je drugi uzastopni poraz Radnika čiji je trener Žižović nakon pobjede protiv Širokog Brijega krajem oktobra rekao da će se boriti za četvrtu poziciju, ali su s dva poraza pali na sedmu poziciju.

Strijelci u pobjedi Mladosti bili su Anđušić u 32. minuti i Guzina u 70. minuti.

Tabela: