Premiership
6

Preokret i poraz u 95. minuti za novu blamažu Arsenala u prvenstvu

K. H.
(Foto: EPA-EFE)
Ekipa Arsenala poražena je od Brightona u gostima u meču 30. kola engleskog Premiershipa rezultatom 2:1.
U prvom poluvremenu Arsenal je bio bolji protivnik od Galebova i imao je nekoliko dobrih prilika da stigne do pogotka, a izdvajamo prečku Sake s početka utakmice kada je snažno šutirao desnom nogom.

Prvo poluvrijeme, a ujedno i čitav meč, obilježila je teška povreda golmana Arsenala Bernda Lene pred kraj prvog poluvremena kada je nakon duela s jednim protivničkim igračem nezgodno doskočio na desnu nogu. Ubrzo nakon toga, izašao je iz igre i ova sezona je za njega vjerovatno završena.

Arsenal je u 68. minuti stigao u vodstvo. Pepe je primio loptu na desnoj strani, a onda fantastično pogodio dalji ugao gostujućeg golmana za vodstvo svog tima. Samo sedam minuta nakon toga, Dunk koristi nesmotrenu reakciju odbrane Arsenala i pogađa za 1:1.

Činilo se da će ovaj meč završiti rezultatom 1:1, a onda u 95. minuti Maupay, igrač koji je ujedno i povrijedio Lenu, postiže gol za 2:1 i svom timu donosi pobjedu.

Ovim porazom, Arsenal je ostao bez šansi da se plasira u Ligu prvaka, a u narednom meču očekuje ih gostovanje Southamptonu.