Ritam sa svih stadiona
94

Preminuo je autor najpoznatije nogometne pjesme svih vremena

D. P.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Slavni britanski muzičar Paul Spencer preminuo je u 53. godini nakon dijagnoze raka, a ostat će upamćen kao autor vjerovatno najpoznatije nogometne pjesme ikada.

Paul Spencer je producent najpoznatije nogometne pjesme "Carnaval De Paris", čuvenog hita napravljenog za Svjetsko prvenstvo u Francuskoj 1998. godine.

Otkako je pjesma izašla u javnost, postala je nezaobilazna na svim nogometnim događajima širom svijeta, a koriste je čak navijači i u Bosni i Hercegovini pa je tako čujemo i u navijačkom asortimanu domaćih navijačkih grupa koji koriste isti ritam.

Spencer, rođen u engleskom gradu Crewe, čitav život posvetio je ljubavi prema nogometu, a bio je i veliki navijač kluba iz svog rodnog grada Crewe Alexandre.

Svi ste i sami sigurno stotinu puta čuli poznati ritam ove pjesme, a možete ga se prisjetiti u umetnutom YouTube videoprilogu.

Producent elektronske i dance muzike stvorio je još nekoliko velikih hitova devedesetih, a bio je član čuvenog trojca "Dario G" zajedno s još dvojicom DJ-a i producenata Scottom Rosserom i Stephenom Spencerom.

[TWITTER]1802760365576474962[/TWITTER]

"S velikom tugom objavljujemo da je naš voljeni Paul Spencer preminuo danas. Bio je pozitivan do kraja, ali je ovo bila jedina bitka koju više nije mogao voditi. Iza sebe ostavlja prekrasnu muzičku ostavštinu i mnogo uspomena", naveli su iz njegove porodice.

Grupa je dobila ime po tadašnjem menadžeru nogometnog kluba Crewe Alexandra Dariju Gradiju, a njen debitantski singl Sunchyme dosegao je broj dva na britanskoj listi singlova 1997. godine. Ispred je bio samo Elton John koji je svoj hit Candle In The Wind posvetio princezi Diani.