Tužna vijest
4.4k

Preminuo Edin Šaranović, bivši nogometaš FK Sarajevo

D. P.
Šaranović je upisao dva nastupa u dresu reprezentacije BiH (Foto: Facebook)
Šaranović je upisao dva nastupa u dresu reprezentacije BiH (Foto: Facebook)
Nekadašnji nogometaš Sarajeva i reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Šaranović preminuo je u 45. godini nakon što je nekoliko dana bio u vještačkoj komi poslije srčanog udara.

Tužnu vijest potvrdio je doskorašnji nogometaš Sarajeva Haris Handžić koji se tužnim saopštenjem putem Instagrama oprostio od Šaranovića.

"Zauvijek ću te pamtiti i voljeti, brate moj. Da ti dragi Allah podari lijepi džennet. Šta god da napišem, bit će malo za tebe, moj jaro. Uvijek si bio borac i takvog ću te pamtiti zauvijek", poručio je Handžić.

Šaranović je prije nekoliko dana doživio težak srčani udar i nalazio se u vještačkoj komi. Preminuo je u Minhenu. Vijest o smrti svog bivšeg nogometaša objavio je i FK Sarajevo.

Šaranović je karijeru počeo u TOŠK-u iz Tešnja odakle je 1999. godine prešao u Sarajevo. Prvi inostrani angažman ostvario je 2002. godine kada je potpisao za poljski Pogon Szczecin. Nakon toga prešao je u Rusiju u redove Sokol Saratova. Zatim nosio je dresove hrvatskih klubova Kamen Ingrada i Slaven Belupa, a uslijedio je povratak u Sarajevo 2006. godine.
Edin Šaranović u timu Sarajeva (donji red u sredini) u sezoni 1998/99 (Izvor: FKSinfo.com)
Edin Šaranović u timu Sarajeva (donji red u sredini) u sezoni 1998/99 (Izvor: FKSinfo.com)

Vratio se u Hrvatsku i nastupao je za Međimurje, Primorje i Zadar. Poslije je nastupao za Olimpik i Slobodu. Ima dva nastupa za reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

U dresu Fudbalskog kluba Sarajevo, u kojem je ostavio najveći trag, Edin Šaranović je odigrao 152 utakmice i postigao 40 golova. S Bordo timom osvojio je dvije šampionske titule i Kup BiH.

Šaranović je inače i dan danas rekorder HNL-a, on je strijelac najbržeg gola u povijesti našeg nogometnog prvenstva. Igrajući za Kamen Ingrad protiv Intera iz Zaprešića 2004. godine zabio je poslije samo 10 sekundi.