U 24. godini
42

Preminuo bivši mladi reprezentativac Francuske i nekadašnji član PSG-a i Rudeša

K. H.
Foto: Screenshot/Twitter
Foto: Screenshot/Twitter
Francuski nižerazredni klub AS Furiani objavio je tužnu vijest o smrti njihovog 24-godišnjeg igrača Jordana Diakiesea, bivšeg igrača PSG-a i hrvatskog Rudeša.

Oni su na društvenoj mreži Twitter objavili da su ovu informaciju saznali u četvrtak, a da je ovaj mladi igrač preminuo u Parizu.

"S neizmjernom i dubokom tugom saznali smo za smrt našeg 24-godišnjeg igrača Jordana Diakiesea koji je preminuo u Parizu", objavio je ovaj klub.

Ovaj nogometaš ranije je važio za jednog od najtalentovanijih francuskih igrača, a igrao je i za U-20 reprezentaciju u kojoj je nastupao sa Lemarom, Kimpembeom, Comanom i Augustinom, danas proslavljenim svjetskih igračima.

Prije tri godine ovaj nogometaš koji igra na poziciji desnog beka igrao je u Švicarskoj, iz koje je 2018. godine stigao u hrvatski klub NK Rudeš, ali nije upisao zvanični nastup za ovaj tim i igrao je samo prijateljske mečeve.

Vijest o njegovoj smrti objavili su gotovo svi francuski mediji, kao i PSG, klub čiju omladinsku školu je prošao Diakiese.