Samo se pojavili
21

Premijerligaši neočekivano testirani na koronu nekoliko sati uoči utakmica

K. H.
Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
Predstavnici PZU "Eurofarm Centar" danas su neočekivano na zahtjev Nogometnog saveza BiH izvršili testiranje nogometaša Širokog Brijega, Veleža, Željezničara i Borca na koronavirus, a uoči utakmica 1. kola proljenog dijela Premijer lige BiH, saznaje Klix.ba.

Iako iz Nogometnog saveza BiH ništa nisu najavili klubovima, a imali su sastanak prije sedam dana, danas su se predstavnici Eurofarma kao neočekivani gosti pojavili u spomenutim klubovima i od njih tražili da se testiraju i potvrde zdravstvena stanja uoči današnjih utakmica.

Također, saznajemo da su predstavnici Eurofarma danas testirali i igrače Sarajeva i to pola sata prije puta u Trebinje, gdje će Bordo tim sutra igrati susret protiv Leotara.

I jasno, nijednog trenutka testiranje nogometaša na koronavirus, posebno dok u svijetu i BiH traje pandemija, ne bi bilo sporno, no problem je nastao u onom trenutku kada su se predstavnici Eurofarma pojavili na dan utakmice, a primjera radi, nogometaši Željezničara koji su testirani u 12:30 sati još uvijek nisu dobili rezultate, iako svoj meč igraju za manje od tri sata.

Problem je najvjerovatnije nastao u komunikaciji između Nogometnog saveza BiH i spomenute firme, jer neko očito nije znao da se mečevi igraju već danas, a ne samo za vikend.