Nogomet
101

Premijera večeras na Old Traffordu: Mario Zovko autor nove himne Manchester Uniteda

Piše: Elvis Bunić
Mostarac Mario Zovko (32) autor je nove himne Manchester Uniteda, koja će večeras na meču Lige prvaka protiv moskovskog CSKA biti premijerno puštena na Old Traffordu.

Pjesmu "Ode to Manchester United" ("Oda Manchester Unitedu") će tako prvi put uživo čuti 78.000 navijača na "Teatru snova", te blizu 70 miliona gledalaca putem TV ekrana.

"Himnu sam napravio 2012. godine. Veoma sam uzbuđen, ovaj osjećaj je teško opisati. Kada mi je direktor kluba poslao e-mail i javio da će pjesma biti promovirana na Old Traffordu, stalno sam ga čitao u nevjerici i mislio da sanjam. Večeras će pjesma biti prva na playlisti, što podrazumijeva da će je svako moći čuti. U klubu procjenjuju da će TV auditorij činiti više od 70 miliona ljudi, te će je objaviti i na službenom klupskom Twitter kanalu koji prate milioni fanova", izjavio je Mario Zovko za Klix.ba i dodao kako je ovo ostvarenje njegovog životnog sna.

Mario Zovko
Mario Zovko

"Šta više da kažem, nema dalje. Samo se sjetim koliko sam se godina trudio, učio, radio... da se uopće udostojim krenuti u ovakav projekt", govori ovaj mostarski muzičar koji potpisuje tekst, muziku, aranžman i produkciju pjesme.

Koliko je uopće veliko ovo postignuće govori podatak koji su mu otkrili predstavnici Uniteda u e-mailu.

"Manchester United, kao najveći klub na svijetu, ima više od 600 miliona fanova širom planete te oni u marketinškoj službi dobijaju stotine pjesama, ali moja ih je toliko oduševila da su jednostavno morali prekršiti svoj strogo propisani protokol. I to baš večeras, u Ligi prvaka. Sada samo još da United večeras slavi i tako da zaokružim svoju beskonačnu sreću", rekao je Mario Zovko, čija će pjesma od večeras biti jedna od službenih pjesama Manchester Uniteda.