Život i smrt legende
109

Premijera filma "Keli" na 72. rođendan FK Sarajevo

Klix.ba
U produkciji TV Sarajevo snimljen je dokumentarni film "Keli", autora Muhameda Bikića, a premijera je zakazana za 24. oktobar u 19:00 sati u Narodnom pozorištu Sarajevo.

Tema filma je život i smrt Želimira Vidovića, legendarnog nogometaša Sarajeva i reprezentativca ex-Jugoslavije, koji je ubijen 17. maja 1992. godine pri povratku iz bolnice na Dobrinju, gdje je vozio ranjene sugrađane.

Film je snimljen na autentičnim lokacijama grada Sarajeva, gdje je živio, igrao, nestao, ubijen, sahranjen te ulici i glavnom terenu Trening kampu FK Sarajevo, koje nose ime Želimira Vidovića Kelija.

U filmu učestvuju Borjana Vidović, Dajana Vidović Softić, Sarah Softić, Ena Softić, Miana Vidović - Žuža, Filip Žuža, Abdulah Sidran, Amor Mašović, Fuad Muzurović, Muhidin Teskeredžić, Mirza Kapetanović, Faruk Hadžibegić, Nijaz Ferhatović, Mehmed Janjoš, Agim Nikolić, Nijaz Merdanović, Zijad Svrakić, Sabrina Buljubašić, Slobodan Janjuš, Edin Bahtić, Branislav Berjan, Ahmed Osmić, Adnan Džemidžić, Mehmedalija Zilić, Berin Hadžialjević, Nikola Bilić, Salih Hadžialić, (Zoran Popovski) i (Jovo Jovanović).

"Odavno sam planirao ovaj projekt, a temelj su mi bili tekstovi i emisije o Keliji, a i u trećoj mojoj knjizi sportskivremeplov.ba ima sjajna priča o legendarnom Vidoviću. Kratko rečeno, cijela moja novinarska karijera je vezana za pokojnog Kelija i porodici Vidović kojoj se ovom prilikom zahvaljujem, kao i Televiziji Sarajevo i Fudbalskom klubu Sarajevo", kaže autor filma Muhamed Bikić i dodaje:

"Premijera je na na 73. rođendan Ujedinjenih naroda i 72. FK Sarajevo za koji je, kao i za ujedinjeni grad, legendarni Želimir Vidović živio i igrao do posljednjeg daha... Ovo je film svih nas Sarajlija, Bosanaca i Hercegovaca."