Nogomet
0

Premijer liga: Željezničar osvojio samo bod protiv Slavije

NINA
Željezničar i Slavija odigrali su danas utakmicu bez pogodaka na Grbavici, a s tim rezultatom puno zadovoljniji su bili gosti iz Lukavice, koje su objektivni gledatelji ispratili aplauzom, dok su svoje ljubimce “počastili” salvom zvižduka za prikazano u današnjem susretu.

U vrlo slabom prvom poluvremenu Željezničar je imalo laganu inicijativu, a kao plod takve igre bila je samo jedna prava prilika koju je imao Dudo, ali je najbolji igrač susreta Miloš Krstajić loptu izbacio u korner. Vidjevši da će teško do bodova, domaći nogometaši krenuli su vrlo agresivno u drugo poluvrijeme, pa već u prvim minutama nastavka Dudo i Muharemović promašuju dobre prilike.

Najbolju priliku Željezničar je imao u 77. minuti. Muharemovićev prodor pratio je Raščić do kojeg je lopta došla kada se nalazio na nekih šest-sedam metara od vrata Slavije, ali njegov udarac dobro je obranio Krstajić. Dvije minute poslije Muharemović je dobro šutirao s vrha šesnaesterca, ali Krstajić je opet bio na mjestu.

Željezničar je tako nakon poraza u Trebinju na svom travnjaku osvojio samo bod protiv Slavije, a znači li to i gubitak liderske pozicije, znat će se nakon sutrašnjeg susreta u Ugljeviku između Rudara i Zrinjskog.

SARAJEVO - Stadion Grbavica. Gledatelja: 3.500. Glavni sudac: Anto Bilješko (Novi Travnik) - 5. Rezultat: Željezničar Sarajevo – Slavija Lukavica 0:0

ŽELJEZNIČAR: Markotić 6, Mulaosmanović 5 (od 73. Džeko -), Kajtaz 6, Mulalić 6, Alihodžić 6, Vršajević 6, Kudra 5,5 (od 58. Adžem 6), Dudo 5, Muharemović 6, Raščić 5 (od 82. Zubanović -), Hadžić 5,5. Trener: Jiri Plišek.

SLAVIJA: Krstajić 7,5, Regoje 6,5, Prodanović 6, A. Simić 6, Đerić 6,5, G. Simić 5,5 (od 72. Šimičić -), Žuržinov 6,5, Stefanović 5,5, Šćepanović 6 (od 52. Delipara 6), Stailović 5,5, Muminović 6 (od 90. Kreštalica -). Trener: Dragan Radović.

Rezultati ostalih susreta 10. kola Premijer lige BiH:

Modriča - Sarajevo 0:0 Borac - Leotar 5:1 Čelik - Posušje 3:1 Sloboda - Travnik 2:1 Željezničar - Slavija 0:0

Sutra se sastaju Široki Brijeg - Orašje, Žepče - Budućnost i Rudar - Zrinjski.