Nogomet
0

Premijer liga: Leotar u Trebinju savladao Željezničar 2:1

NINA
Na iznimno teškom terenu nogometaši Leotara su nakon 10 utakmica uspjeli prekinuti tradiciju i danas prvi put pobijediti Željezničar.

U prvom poluvremenu su nogometaši Željezničara iz jedne pogreške Todorovića i Radovića preko Vršajevića došli u vodstvo od 1:0. U nastavku su domaćini krenuli angažirano prema Markotiću, ali pokazala se stara boljka - realizacija stvorenih prilika. Na desnoj strani istaknuo se Popović koji je u nekoliko navrata dobrih centaršutevima gađao Stupića koji više puta nije uspio savladati Markotića. S vodstvom se i otišlo na odmor.

Početak drugog poluvremena pripao je gostima koji su pokušali agresivnom igrom zbuniti ekipu Leotara i povećati vodstvo, ali u toj svojoj namjeri nisu uspjeli. U 59. minuti Janković izbacuje Ćurića po lijevoj strani, ovaj odlično centrira, a Vučinić u padu glavom s nekih 12 metara pogađa mrežu Markotića.

Slavlje domaćih navijača nije se ni stišalo kada je Vučinić odlično prošao po desnoj strani i centrirao, a Minić sa 10 metara glavom poslao loptu pod prečku pored nemoćnog Markotića. Nakon toga kao da su nogometaši Leotara dobili krila i kao da ih je bilo više na terenu.

U potpunosti su nadigrali i natrčali Željezničar koji je u posljednjih 15 minuta sve dao u napad prema Božoviću. Stvorili su nekoliko poluprilika, a u većini slučajeva Božović je otklonio opasnost ako odbrana to nije učinila prije njega.

Nogometaši Leotara kontranapadima su u nekoliko navrata uspijevali izaći sami pred Markotića - u 85. minuti je Popović pucao pored vrata, a u 91. Markotić brani udarac Jankovića.

U 88. minuti iz dobro izvedenog slobodnjaka Stupić je zamalo zakasnio skrenuti loptu u mrežu. Nakon utakmice su nogometaši Željezničara protestovali sucu Zrniću zbog načina suđenja utakmice, za što mnogi na stadionu nisu vidjeli razloga. Najbučniji je bio Mulalić koji je nakon utakmice dobio i žuti karton, a prema saznanjima, bit će prijavljen i disciplinskoj komisiji.

TREBINJE - Stadion Police. Gledatelja: 1000. Sudac. Siniša Zrnić 8. Rezultat: Leotar – Željezničar 2:1 (0:1). Strijelci: 0:1 – Vršajević (6.), 1:1 – Vučinić (59.), 2:1 – Minić (61.)

LEOTAR: Božovoć 7, Bošković 7 (od 75. Andrić), Radović 7, Stupić 7(/od 90 Janković), Mulina 7, Minić 7,5 (od 90 Vico), Todorović 7, Jovanović 7, Popović 7, Vučinić 7,5.

ŽELJEZNIČAR: Markotić 6, Gredić 7, Mulalić 6, Alihodćžoć 6, Adžem 6, Vršajević 6 (od 58 Kudum 6.), Karić 6, Joldić 6 (od 83. Zubanović), Muharemović 7, Avdija 7 (od 65 Džeko) Raščić 7. ŽUTI KARTONI: Stupić, Popović (Leotar), Gredić, Mulalić, Karić, Avdija (Željezničar).

Igrač utakmice: Bojan Vučinić (Leotar) 7,5.