Nogomet
11

Premijer liga: Derbiji na Otoci i Pod Bijelim brijegom, debitiraju četiri nova trenera

Klix.ba
Duel Hasanovića i Rovčanina (Foto: Klix.ba/Arhiv)
Duel Hasanovića i Rovčanina (Foto: Klix.ba/Arhiv)
Premijer liga BiH ulazi u nikad neizvjesniju završnicu. Zgusnut raspored ne ide na ruku nikome, posebno ne klubovima koji su sudionici polufinala Kupa BiH (Zrinjski, Olimpic, Široki Brijeg i Borac).

Posljednji rezultati pojedinih klubova nisu bili spram apetita klupskih čelnika i navijača zbog čega su na kraju prošle i početkom ove sedmice čak četiri kluba promijenila šefove stručnih štabova.

Tako će današnje 23. kolo obilježiti debi Nedima Jusufbegovića na klupi Zvijezde, te novi debiji Blaža Sliškovića na klupi Širokog Brijega, Dženana Uščuplića na klupi Sarajeva, odnosno Veseljka Petrovića na klupi Viteza.

Sliškoviću je pripao mnogo lakši zadatak u odnosu na Dženana Uščuplića koji će na klupi Sarajeva debi imati u utakmici protiv gradskog rivala Olimpica. Sarajevo će gostovati na Otoci, ali bez ikakve sumnje i imati ogromnu podršku svojih navijača.

Široki Brijeg domaćin je Mladosti iz Velike Obarske, dok će u jednom od derbija kola Zrinjski ugostiti Borac. Zanimljivo je da će Vinko Marinović vodeći Plemiće prvi put igrati protiv svog dojučerašnjeg kluba Borca.

Zanimljiv meč očekuje se na stadionu Grbavica gdje će Željezničar ugostiti starog rivala Slobodu koja tokom proljeća igra dopadljivo i dobro. Derbi začelja u Vitezu će igrati domaći Vitez i Drina, dok će jedan od posljednjih vozova u borbi za opstanak sa novim trenerom hvatati Zvijezda na gostovanju u Ugljeviku kod Radnika.

Komšijski derbi u Zenici će igrati Čelik i Travnik. Oslabljeni Velež gost je Slavije u Lukavici.