Nogomet
15

Premijer liga: Crnov u sudijskoj nadoknadi pogodio za veliki bod Zrinjskog, važan trijumf Mladosti

Klix.ba
Foto: Klix.ba/Arhiv
Velež - Zrinjski (Foto: Željko Miličević/Klix.ba)
Utakmicama Veleža i Zrinjskog, Travnika i Olimpica, odnosno Mladosti i Slavije kompletirano je 24. kolo BHT Premijer lige.

Mostarski derbi između Veleža i Zrinjskog okončan je neriješenim rezultatom, meč na Piroti između Travnika i Olimpica okončan je bez pogodaka, dok su u Ugljeviku fudbaleri Mladosti upisali važnu pobjedu nad Slavijom rezultatom 2:1. Vrijedi spomenuti dvadesetominutni prekid u Travniku koji su prouzrokovali domaći navijači koji su imali mnogo zamjerki na igru i zalaganje njihovih ljubimaca.

Velež – Zrinjski 1:1

Utakmicu je dalekometnim pokušajem otvorio Milan Muminović koji je šutiro zamalo pored domaćeg gola. U 20. minuti Velež dolazi u vodstvo. Nakon kornera sa desne strane Ibrahim Škahić loptu spretno sprovodi u mrežu Zrinjskog za erupciju oduševljenja u Vrapčićima. Par minuta kasnije prva velika prilika za goste, Crnov je izveo slobodan udarac, Šćepanović šutirao pod prečku, a Bobić fantastičnom intervencijom spasio Velež. U 40. minuti Bobić je bez problema odbranio i udarac Milana Muminovića. U sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena domaći igrači su tražili jedanaesterac, ali se pištaljka Ilije Živkovića nakon starta Graovca nad Maletićem nije oglasila. U 65. minuti glavom je golu Zrinjskog zaprijetio rezervista Anel Hebibović. Veliku priliku Zrinjski je propustio u 69. minuti kada je udarac Pere Stojkića odbranio Adnan Bobić. Odlični golman Veleža zaustavio je i pokušaj Ivana Crnova u 74. minuti. U 81. minuti arbitar Živković poništio je pogodak Pere Stojkića iz slobodnog udarca s obzirom da je kapiten Zrinjskog šutirao bez potrebnog sudijskog odobrenja. u trećoj minuti sudijske nadoknade Ivan Crnov postiže izjednačujući pogodak za veliko slavlje na gostujućoj klupi.

Mladost – Slavija 2:1

Iako je Mladost iz Velike Obarske na utakmici protiv Slavije u Ugljeviku imala terensku inicijativu od samog starta, gosti su u 61. minuti utakmice došli u vodstvo. Strijelac pogotka bio je Nedim Oglečevac. Samo pet minuta kasnije Darko Marković postiže izjednačujući pogodak za domaćina. U samom finišu susreta domaći igrači ipak uspijevaju postići pogodak i upisati itekako važnu pobjedu u borbi za opstanak.

Travnik – Olimpic 0:0

Već u trećoj minuti utakmice mladi Ćivić propušta dobru priliku za Travnik. Pet minuta kasnije uzvratio je mladi Mak Varešanović. U devetoj minuti nadomak pogotku je i Amer Osmanagić koji također nije bio uspješan pred golom Travnika. Velika prilika potom se ukazala mladom Semiru Musiću koji je loše reagovao u situaciji jedan na jedan. Golu Olimpica potom je zaprijetio Irhan Smajić. U 33. minuti iz daljine je pokušao i Sanel Kovač. Prvo poluvrijeme dobrom prilikom zaključio je nespretni Radoslav Aleksić. U nastavku utakmice tempo igre je splasnuo, pa je zabilježeno znatno manje prilika za gol nego u prvom poluvremenu. U 78. minuti Makedonac Filip Gligorov šutirao je zamalo iznad prečke gola Travnika. U finišu utakmice nezadovoljni igrom i zalaganjem svojih ljubimaca, navijači Travnika utrčali su u teren i meč prekinuli na gotovo 20 minuta. Nakon što su se steklu uslovi za nastavak, akteri su se vratili na teren, ali uzbuđenja do kraja nije bilo

Rezultati:

Velež – Zrinjski 1:0 Mladost – Slavija 1:1 Travnik – Olimpic 0:0

Tabela:

  1. Sarajevo 50
  1. Zrinjski 50
  2. Široki Brijeg 49
  3. Željezničar 49
  4. Olimpic 42
  5. Borac 40
  6. Velež 35
  7. Čelik 29
  8. Sloboda 27
  9. Slavija 26
  10. Radnik 23
  11. Drina 22
  1. Travnik 22
  2. NK Vitez 20
  3. Mladost 20
  4. Zvijezda 17