Nogomet
12

Premijer liga: Bordo tim želi protiv Slavije najaviti izlaz iz krize, Čelik na Pecari

Piše: Edin Isanović
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Tri preostale utakmice 22. kola BHT Premijer lige igraju se danas. Sarajevo na Koševu dočekuje Slaviju. Nakon smjene Miodraga Ješića ekipu je preuzeo Almir Hurtić koji će pokušati "podići" tim i osvojiti tri boda.

"Atmosfera je sve bolja s obzirom na sva dešavanja oko kluba. Broj igrača koji su bili tokom mog prvog boravka otprilike je isti kao i danas. Nedostaju možda tri ili četiri igrača kojih se ja ne bih riješio. Smatram da bi nam oni danas mnogo pomogli. Nećemo potcijeniti Slaviju. Bitno je da igramo onako kako se dogovorimo", smatra Hurtić.

Prvi šef struke lišen je usluga povrijeđenih Adnana Kovačevića, Denija Simeunovića i Almira Bekića.

Iz Slavije naglašavaju kako će na najvećem bh. stadionu pokušati ostati neporaženi.

Široki Brijeg je pod imperativom pobjedu u okršaju sa zeničkim Čelikom. Slaven Musa strateg tima sa Pecare vjeruje u osvajanje tri boda.

"Šta je naš maksimum, vidjet ćemo u nedjelju na Pecari. To će najbolje na svojoj koži osjetiti nogometaši Čelika. Drago mi je da su gosti kompletni, i mi smo, pa je za očekivati lijepu nogometnu predstavu. A naš cilj dobro se zna – pobjeda i osvajanje tri boda", istakao je Musa.

Utakmica Široki Brijeg – Čelik ima i humanitarni karakter, kompletan prihod od prodaje ulaznica ići će u korist akcije „Srušimo prepreke“ za nabavu vozila za prijevoz osobe s invaliditetom i nabavu invalidskih kolica.

Gosti sa Bilinog Polja potcrtavaju kako će igrati do krajnjih granica svojih mogućnosti. Nadaju se pozitivnom ishodu.

Zanimljivo će biti i na Otoci gdje Olimpicu na megdan stiže Vitez. Oba kluba bore se za goli život. U domaćem taboru sa dosta nestrpljenja čekaju ovaj dvoboj. Optimizam temelje na činjenici da su u posljednja dva kola osvojili četiri boda.

Veznjak Olimica Kenan Handžić nada se osvajanju kompletnog plijena.

"Sigurno da neće biti lako. Vitez je odlična ekipa koja ima dobrog trenera i nekoliko sjajnih igrača pogotovo u veznom redu. Muminović, Đurić, Livančić su odlični igrači koji nam mogu napraviti probleme. Pobjeda iz ovog duela dala bi nam dodatni motiv i sasvim sigurno da bi i druge ekipe drugačije gledale na nas. Mi idemo iz utakmice u utakmicu i moramo dati sve od sebe da dođemo do što većeg broja pobjeda do kraja sezone".

S druge strane, Milan Muminović jedan od najboljih igrača Viteza najavljuje kako će gosti uz maksimalan angažman pokušati ostvariti cilj – ostati neporaženi.

"Olimpic je dobra ekipa s dobrim trenerom koji teži igri. Sigurno je da će biti teška utakmica, mada smatram da su protivnici pod većim pritiskom od nas. Očekujem čvrstu, jaku utakmicu s malo golova. Nadam se da ćemo uz dobru igru uspjeti izvući pozitivan rezultat", istako je Muminović.

Parovi i stanica

Olimpic – Vitez 15:00 sati (prijenos na BHT1) Sarajevo – Slavija 17:00 sati (prijenos na Arena Sport) Široki Brijeg – Čelik 18:00 sati (prijenos Moja TV)

Rezultati utakmica odigranih u subotu: Sloboda – Željezničar 0:1, Drina - Radnik 1:0, Travnik – Borac 0:2, Mladost DK – Velež 1:0, Zrinjski – Rudar Prijedor 2:1.