Nogomet
0

Premijer liga BiH: Želji bod u Čitluku

NINA/Sarajevo-X
Danas su odigrane četiri preostale utakmice 17. kola. Izdvojit ćemo razočaravajući rezultat Željezničara koji je remizirao sa 'fenjerašem' lige, Brotnjom, rezultatom 2:2.

Brotnjo je dva puta vodio tokom utakmice, uglavnom greškama golmana Adilovića, koji je i skrivio jedanaesterac. Željo je stizao rezultat preko Alihodžića i Kajtaza. Treba istaći i prekid susreta od 8 minuta, koji se desio krajem utakmice, izazvan lošim suđenjem glavnog sudije. Tada na scenu stupaju 'manijaci' i lokalni vatrogasci; naime gostujući navijači lome stolice na tribini i bacaju ih u teren, a organi reda naređuju da se izgrednici istjeraju sa stadiona vodenim šmrkovima. Sve u svemu situacija koja ne ide u prilog našem premijerligašu.

Policija je nakon desetak minuta uspjela smiriti navijače, nakon čega je utakmica nastavljena. Iako je rezultat od 2:2 ostao u sjeni navijačkog divljanja, ipak ga treba spomenuti. Šteta nastala na tribinama tek će se procijeniti, a oštećeno je i nekoliko automobila izvan stadiona.

Rezultati: Brotnjo – Željezničar 2:2 Glasinac – Posušje 6:1 Rudar U. Čelik 1:0 Žepče L. – Borac 0:0

Parovi 18. kola Leotar – Travnik Sarajevo – Glasinac Posušje – Orašje Modriča M. – Rudar Čelik – Zrinjski Š. Brijeg – Žepče L. Borac – Brotnjo Željezničar – Sloboda