Nogomet
0

Premijer liga BiH: Danas odluka o prvaku

Klix.ba
Danas u 17.30 sati počinju utakmice posljednjeg kola Premijer lige BiH gdje se odlučuje o šampionskoj tituli. Sve oči nogometne bh. javnosti biće uperene u dva susreta.

U Širokom Brijegu gostuje Željezničar, dok Leotar odlazi u Ugljevik na noge ekipi Rudara.

Željezničaru je za sigurnu šampionsku titulu potrebna pobjeda protiv Širokog. Ukoliko se utakmice u oba susreta završe neodlučeno prvak će zbog boljeg međusobnog skora biti Željezničar. U slučaju poraza obje ekipe ponovo je prvak Željezničar. Jedina šansa za Leotar je poraz Željezničara.

Leotar se nada kiksu Sarajlija, dok stručni štab i navijači tima sa Grbavice najavljuju sigurnu pobjedu i veliko, dosad neviđeno slavlje pred Vječnom vatrom.

Očekuje se najveći navijački konvoj u historiji Bosne i Hercegovine koji će se uputiti u Mostar gdje će više hiljada Manijaka bodriti svoju ekipu u borbi za treću uzastopnu titulu prvaka.

FK Sarajevo pred svojim navijačima dočekuje bihaćko Jedinstvo i eventualnom pobjedom osigurali bi treću poziciju i samim tim učešće u Kupu UEFA. Istina, "bordo" timu neće biti nimalo lako, jer su bodovi potrebni i Jedinstvu koje se grčevito bori za opstanak u eliti.