Nogomet
0

Premiership: Rooney u 94. minuti spasio United na Britanniji, Everton u finišu savladao Crystal Palace

Piše: E. B.
Foto: AFP
Foto: AFP
Današnjim susretima nastavljeno je 22. kolo engleskog Premiershipa u kojem je Manchester United jedva izvukao bod u gostima kod Stokea.

Vodeći gol na Britanniji pao je u 19. minuti kada je nesretni Juan Mata postigao autogol. Crveni đavoli su pokušavali doći do izjednačenja, no odbrana Stokea je odolijevala svim napadima gostiju.

Mata se za autogol mogao iskupiti u 32. minuti kada ga je Ibrahimović sjajno uposlio, ali Španac je iz odlične pozicije prebacio gol.

Najbolju priliku za izjednačenje United je imao u 87. minuti kada je Lingard sa dvadesetak metara zatresao prečku.

Kada se činilo da će United upisati četvrti poraz ove sezone, Wayne Rooney je postigao eurogol iskosa sa lijeve strane iz slobodnog udarca za konačnih 1:1.

West Ham je u gostima sa 3:1 savladao Middlesbrough. Golove za goste postigli su Carroll (9. i 43.) i Calleri (90+5.), dok je za domaćina pogodio Stuani (27.).

Everton je pogotkom Colemana na Daviesovu asistenciju u 87. minuti savladao Crystal Palace u gostima sa 1:0.

WBA je sa 2:0 savladao Sunderland i ostavio ih na dnu. Golove za domaći tim su postigli Fletcher u 30. i Brunt u 36. minuti susreta.

Jedini susret bez pobjednika odigrali su Bournemouth i Watford, a rezultat je glasio 2:2 (King 48., Afobe 82. - Kabasele 24., Deeney 64.).