Tijumf Topnika
26

Premiership: Lacazette dvostruki strijelac za pobjedu Arsenala protiv West Bromwich Albiona

Piše: D. B.
(Foto: EPA-EFE)
Posljednju utakmicu 6. kola Premiershipa na Emiratesu su odigrali Arsenal i West Bromwich Albion. Pobjedu su upisali Topnici rezultatom 2:0.

Arsenal je zaprijetio već u 5. minuti kada je Sanchez izveo slobodan udarac, nakon čega je lopta prošla pored stative gostujućeg gola. Tri minute kasnije je viđena šansa na drugoj strani, Rodriguez je ušao u šesnaesterac i šutirao, a golman Topnika Čech intervenisao i skrenuo loptu u stativu. Potom odbijenu loptu Robson-Kanu šalje pored gola.

Igrala se 20. minuta kada je Sanchez ponovo izveo slobodan udarac, ovog puta je lopta išla ispod prečke, golman Albiona Foster je ponovo uspio intervenisati i skrenuti je u prečku, a onda je Lacazette pogodio mrežu gostiju za vodstvo Arsenala.

WBA je bio veoma blizu gola, ali je pokušaj Krychowiaka odličnom reakcijom zaustavio Monreal, koji je spasio čist pogodak izbijanjem lopte s gol-linije.

Posljednju priliku u prvom poluvremenu imali su gosti, tačnije, bio je to Barry čiji je udarac odbranio Čech. Lopta je završila u korneru, koji nije donio ništa dobro Albionu.

Domaći su nakon prvog dijela igre imali minimalnu prednost.

U nastavku utakmice, odnosno u 52. minuti, udarac Lacazettea završava u korneru, koji je "očistila" odbrana gostiju.

Igrala se 67. minuta kada je dosuđen jedanaesterac za Topnike, a precizan s bijele tačke je bio Lacazette, koji je upisao svoj drugi pogodak večeras.

Arsenal je kontrolisao igru, bilo je još nekoliko udaraca prema golu gostiju, ali se rezultat nije mijenjao, ostalo je 2:0 za Topnike.

Bh. reprezentativac Sead Kolašinac odigrao je cijelu utakmicu za tim menadžera Arsenea Wengera.

Arsenal je sedmi sa 10 bodova, dok je WBA dvanaesti s dva boda manje.

Tabela: