Fernando Torres
0

"Premiership je najjače prvenstvo na svijetu"

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Napadač engleskog Liverpoola i španske nogometne reprezentacije Fernando Torres upustio se u usporedbu engleskog i španskog nogometnog prvenstva.

Engleski su klubovi ostvarili velike uspjehe u ligi prvaka zadnjih godina, dovoljno je sjetiti se da je u posljednjih pet sezona redovno (barem) jedan klub iz Premiershipa igrao u finalu Lige prvaka. Mnogi nogometni analitičari slažu se da je Premiership najjače prvenstvo na svijetu. No, ako postoji neka liga koja može konkurisati engleskoj, onda je to španska, pogotovo nakon što su ovog ljeta u Primeru stigli Cristiano Ronaldo, Kaka, Benzema, Ibrahimović…

Fernando Torres svakako ima kompetencije za usporedbe dvije lige. U Liverpool je stigao iz madridskog Atletica, dobro su mu poznata oba prvenstva.

  • U takmičarskom smislu Premiership je najjače prvenstvo na svijetu. Možda u Španiji igraju neki od najboljih svjetskih nogometaša, ali kada govorimo o organizaciji, respektu i činjenici da su svi engleski prvoligaški stadioni puni svakog vikenda, onda Premiershipu nema premca. Igrao sam u Španiji i znam o čemu govorim. Iskreno govoreći, Premiership je puno jače takmičenje – tvrdi Torres.