Nogomet
15

Premiership: Chelsea slavio protiv Aston Ville, Crveni đavoli "istopili" Karamele

Piše: O. T.
Wayne Rooney (Foto: EPA)
Wayne Rooney (Foto: EPA)
Kompletirano je još šest utakmica Premiershipa, a najveću pažnju privukao je meč na Goodisonu gdje je Manchester United sa visokih 3:0 savladao ekipu Evertona.

Ovaj dan ljubitelji Premiershipa će pamtiti po debitantskom nastupu Jurgena Kloppa na klupi Liverpoola. Redsi su odigrali neriješeno protiv Tottenhama na Whirte Hart Laneu. Bilo je 0:0.

U terminu od 16 sati na rasporedu je bilo još pet utakmica od kojih je najzanimljiviji bio onaj na Goodisonu gdje je Manchester United golovima Schneiderlina, Herrrere i Rooneya protiv Evertona slavio sa 3:0.

United je ovom pobjedom zauzeo drugo mjesto na tabeli iza Manchester Cityja koji je kod kuće sa visokih 5:1 pobijedio novajliju u Premiershipu, ekipu Bournemoutha. Najbolji pojedinci utakmice bili su Sterling i Bony. Englez je postigao hattrick, dok je reprezentativac Obale Slonovače pogađao dva puta i pri tome upisao jednu asistenciju.

Pobjedu su upisali i fudbaleri Chelseaja koji se nalaze u velikoj krizi. Slavili su na Stamford Bridgeu protiv Aston Ville sa 2:0. Strijelac prvog gola bio je Diego Costa, dok je drugi pogodak djelo defanzivca Aston Ville Huttona. Golman naše reprezentacije Asmir Begović je upisao novih 90 minuta za Plavce i tako ubilježio meč bez primljenog pogotka.

Slaven Bilić na klupi West Hama je nastavio nizati dobre rezultate, posebno one gostujuće. Ovog puta u gostima je srušio jako nezgodni Crystal Palace sa 3:1. Za Čekićare su pogađali Jenkinson, Lanzini i Payet, a za domaćina Cabaye iz penala.

Premiership, 9. kolo:

Chelsea - Aston Villa (2:0) Crystal Palace - West Ham (1:3) Everton - Manchester United (0:3) Manchester City - Bournemouth (5:1) Southampton - Leicester City (2:2) WBA - Sunderland (1:0)