Nogomet
2

Premiership: Cahill pred kraj meča donio pobjedu Chelseaju, Leicester savladao West Ham

Piše: N. K.
Foto: EPA
Foto: EPA
Fudbaleri Chelseaja pobijedili su u gostima u okviru 29. kola Premiershipa ekipu Stokea s rezultatom 2:1.

Plavi su imali više od igre u prvom poluvremenu, a u vodstvo su došli u 13. minuti nakon gola Williana.

Ipak, pred odlazak na odmor domaći su poravnali rezultat kada je Walters bio siguran sa bijele tačke.

Pokušao je Chelsea u nastavku utakmice doći do sva tri boda što im se isplatilo tri minute prije kraja meča kada je gol postigao Cahill.

Sjajnu utakmicu odigrali su West Ham i Leicester, a aktuelni šampion Engleske odnio je sva tri boda kući nakon pobjede od 3:2. Već nakon sedam minuta Lisice su imale dva gola prednosti. Strijelci su bili Mahrez i Huth.

Lanzini je u dvadesetoj minuti smanjio rezultat, ali Vardy pred kraj prvog poluvremena opet doveo Leicester u dva gola prednosti. Čekičari su stigli u drugom poluvremenu postići još jedan gol preko Ayewa, ali do izjednačenja nisu mogli.

Everton je stigao do nove uvjerljive pobjede na svom terenu protiv Hulla s rezultatom 4:0. Calvert-Lewin je na asistenciju Daviesa doveo domaće u vodstvo već u devetoj minuti i s tim rezultatom otišlo se na odmor.

Posao domaćinu znatno je olakšao crveni karton koji je u 73. minuti zaradio igrač Hulla Huddlestone. Samo šest minuta kasnije Valencia je udvostručio prednost Evertona, a onda je Lukaku u 91. i 94. minuti postigao dva gola i postavio konačan rezultat utakmice.

Iako je Watford tokom utakmice imao veći posjed lopte u svojim nogama, pretrpili su poraz na gostovanju kod Crystal Palacea. Tome mogu zahvaliti Deeneyu, koji je postigao autogol sredinom drugog poluvremena.

U izjednačenoj utakmici Sunderland i Burnley su podijelili bodove odigravši bez pogodaka.