Norwich razočarao
3

Premiership bi ove sezone mogao dobiti najgoreg prvoligaša u historiji

K. H.
Norwich je osvojio samo dva boda u prvih 10 kola (Foto: EPA-EFE)
Norwich je osvojio samo dva boda u prvih 10 kola (Foto: EPA-EFE)
Ekipa Norwicha mogla bi postati najgori tim u historiji jedne sezone u engleskom Premiershipu nakon što su popularni Kanarinci osvojili samo dva boda u prvih deset kola.

Najgori učinak jednog tima u najjačem rangu engleskog nogometa ostvario je Derby u sezoni 2007/2008 kada su u 38 odigranih kola osvojili samo 11 bodova, a tu su još Sunderland koji je u sezoni 2005/2006 osvojio 15 bodova te Huddersfiled u sezoni 2018/2019 kada su osvojili samo 16 bodova.

Norwich je nakon prvih 10 kola osvojio samo dva boda i to zahvaljujući remijima protiv Brightona i Burnleyja bez pogodaka, a u ovoj sezoni postigli su samo tri pogotka i pri tome primili 25 pogodaka.

U posljednjem kolu popularni Kanarinci su doživjeli poraz od Leedsa rezultatom 2:1, a prije toga doživjeli su pravu katastrofu protiv Chelseaja gdje su izgubili rezultatom 7:0.

U narednom meču očekuje ih duel protiv Brentforda u gostima, a nakon toga i domaći susret protiv Southamptona i Wolvesa.

Ukoliko ne osvoje minimalno tri boda u naredna dva meča, Norwich bi se pred znatno teži raspored već lagano mogao opraštati od društva najboljih, iako je sezona počela prije nepuna dva mjeseca.

Tabela:

Standings provided by SofaScore LiveScore