Nogomet
10

Premiership: Arsenal ubjedljiv protiv Swanseaja, West Ham slavio bez nestašnog Payeta

Piše: O. T.
(Foto: EPA)
U 21. kolu Premiershipa Arsenal je u gostima pobijedio Sweansea rezultatom 4:0.

Arsenal sada ima učinak od tri pobjede i jednog remija u posljednje četiri ligaške utakmiec, dok je Swansea ostao na dnu tabele upisavši 14. poraz u sezoni.

Na klupi Swanseaja debitovao je novi stručni štab predvođen Paulom Clementom, trećim trenerom ovog kluba u sezoni, a njegov pomoćnik je nekadašnji veznjak Francuske, Real Madrida i Chelseaja Claude Makelele.

Topnici su do vodstva stigli u 37. minuti kada Giroud sa oko pet metara pogađa mrežu domaćeg tima. To je bio jedini gol u prvom dijelu, a drugio dio donio je dva autogola Labudova. Prvo je Cork u 54. minuti zatresao svoju mrežu, a onda i Naughton u 67. minuti. Konačnih 4:0 postavio je Alexis Sanchez u 74. minuti.

Arsenal je ove sezone u gostima postigao 27 golova, što je za pet više od svakog drugog kluba u ligi.

Slaven Bilić je na konferenciji za medije pred utakmicu njegovog West Hama i Crystal Palacea tužno saopćio da najbolji igrač West Hama Dimitri Payet želi napustiti klub i da odbija uopće nastupati. Payet je trenutno van tima, ali to nije spriječilo Čekićare da na svom terenu ubjedljivo savladaju Palace rezultatom 3:0.

Prvo poluvrijeme proteklo je bez pogodaka nakon čega je Feghouli u 68. minuti pogodio za 1:0. Jedanaest minuta kasnije Čekićari su udvostručili vodstvo, a stadion je eksplodirao zbog majstorije Andyja Carrolla koji je popularnim "makazicama" zakucao loptu u mrežu. Pobjedu je potvrdio Lanzini golom u 86. minuti.

Asistent kod svakog gola bio je Antonio čime je postao prvi igrač ovog kluba nakon Paolo Di Canija koji je upisao tri asistencije u jednom ligaškom meču. Di Canio je to uradio u aprilu 2000. godine.

Burnley je golom Bartona (78') pobijedio Southampton (1:0), dok je meč na Vicarage Roadu između domaćina Watforda i Middlesbrougha okončan bez pogodaka (0:0).

Stoke je golovima Arnautovića (15' i 22') i Croucha (34') bez većih problema savladao Sunderland rezultatom 3:1, a gol za domaći tim postigao je Defoe u 40. minuti.

Istim rezultatom Hull je kod kuće pobijedio Bournemouth (3:1). Hernandez (32' i 50') i autogol Mingsa (62') donijeli su pobjedu Hullu, a strijelac za goste bio je Stanislas koji je pogodio iz penala u trećoj minuti.

Tabela: