Arsenal - Liverpool 2:0
6

Premierliga: Podolski i Cazorla srušili "redse" na Anfieldu

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Nogometaši Arsenala upisali su prvu prvenstvenu pobjedu u tek 3. kolu engleske Premierlige. Bolji su s 2-0 na gostovanju bili od Liverpoola.

Nekoliko je centimetara nedostajalo je pa da se sva tri ovoljetna napadačka pojačanja Arsenala ne upišu u strijelce. I dok je Olivier Giroud zamalo promašio gol Pepea Reine, Lukas Podolski i Santi Cazorla bili su precizni, te svojim pogocima donijeli velika tri boda s neugodnog gostovanja.

Arsenal se od početnog pritiska domaćih nogometaša oporavio nakon tek 20-ak minuta, a još 10 trebalo je da dođe do vodstva. Podolski je sa svoje polovine dodao loptu Santiju Cazorli, te krenuo u punom sprintu prema Liverpoolovu golu. Cazorla je vukao loptu sve do otprilike 20-ak metara od gola kada ju je nalijevo gurnuo prema natrčalom Podolskom, a ovaj ju neodbranjivo poslao u suprotni donji kut Reinina gola. Bio je to prvi pogodak Arsenala u novoj sezoni i to nakon sveukupno 211 odigranih minuta.

U nastavku utakmice Arsenal je bio bolji od bezidejnog Liverpoola, te je u 68. sasvim zasluženo stigao do udvostručenja svog vodstva. Ovoga je puta Podolski asistirao Cazorli, koji iz vrlo malo kuta s lijeve strane šestaesterca puca nisko, a Reina, u nastojanju da odbrani, "zabija" autogol.

Do kraja susreta promjene rezultata više nije bilo, što je ujedno značilo da je Liverpool otvorio najlošiju sezonu još od 1962. godine kada je u sezonu krenuo s dva poraza i remijem.

 Engleska Premierliga, 3. kolo:

Liverpool - Arsenal 0-2 (Podolski 31, Cazorla 68) Newcastle - Aston Villa (kasnije)

Southampton - Manchester United (kasnije)