Nogomet
2

Premierliga: Arsenal na Özilov pogon slomio Stoke

Totalsport
Mesut Ozil u akciji (Foto: AFP)
Mesut Ozil u akciji (Foto: AFP)
Nogometaši Arsenala ostvarili su i četvrtu uzastopnu pobjedu u Premierligi čime su izbili na vrh tabele. U 5. kolu su na svome Emiratesu sa 3:1 savladali Stoke čiji je gol branio reprezentativni golman BiH Asmir Begović.

Sva su tri pogotka ''topnici'' postigli nakon prekida, a još se jednom potvrdilo koliko će Mesut Özil biti koristan za tim Arsenea Wengera. U petoj minuti je donedavni nogometaš Real Madrida izveo slobodan udarac, a Begović je uspio samo odbiti loptu do Aarona Ramseyja kojem nije bilo teško pogoditi za 1-0. Velškom je veznjaku to već sedmi pogodak ove sezone, računajući sva takmičenja.

Za goste je u 26. minuti udarcem s 20-ak metara izjednačio Geoff Cameron, ali samo deset minuta kasnije Arsenal je ponovno bio u prednosti. Özil je izveo korner, a njegov sunarodnjak Per Mertesacker je glavom sproveo loptu u mrežu. Konačnih je 3-1 u 72. minuti postavio Bacary Sagna. Pogodio je glavom nakon još jednog nabacivanja Özila iz slobodnog udarca.

U drugoj dosad završenoj utakmici nedjeljnog programa Swansea je kao gost svladao Crystal Palace (2-0) pogocima Michua i Nathana Dyera. 

Premierliga, 5. kolo:

Arsenal - Stoke 3-1 (Ramsey 5, Mertesacker 36, Sagna 72 / Cameron 26) Crystal Palace - Swansea 0-2 (Michu 2, Dyer 48)

Kasnije:

Manchester City - Manchester United Cardiff - Tottenham

Tabela: 1. Arsenal 12, 2. Chelsea 10, 3. Liverpool 10, 4. Tottenham 9 (-1), 5. Everton 9…