Nogomet
0

Premierliga: Arsenal bez pojačanja s lakoćom slavio kod Fulhama

Totalsport
Lukas Podolski
Lukas Podolski
Nogometaši Arsenala upisali su u sklopu 2. kola engleske Premierlige prvu ovosezonsku pobjedu. "Topnici" su na Craven Cottageu slavili protiv Fulhama s 3-1.

Nakon razočaravajućeg prvog dana nove sezone i domaćeg poraza od Aston Ville (1-3), Arsenal je s identičnim rezultatom slavio na gostovanju kod Fulhama. Odličnu su utakmicu odigrali momci Arsenea Wengera, menadžera Arsenala koji je posljednjih dana na žestokom udaru kritika zbog svoje transfer-politike.

No, nakon vrlo dobre predstave protiv Fenerbahçea u prvoj utakmici 4. kola kvalifikacija za ulazak u skupine Lige prvaka, Arsenal je jednako dobru igru ponovio i protiv Fulhama na Craven Cottageu. Poveli su momci s Emiratesa u 14. minuti preko Oliviera Girouda, koji je sretno "zakačio" i primirio udarac Aarona Ramseyja, te iz neposredne blizine poslao loptu pored golmana domaćeg sastava Stockdalea.

U narednih je 25 minuta dominirao Fulham, no do pogotka nije mogao. Arsenal je to kaznio u 41. preko njemačkog reprezentativca Lukasa Podolskog, koji je na otprilike 14 metara natrčao na odbranjenu loptu Stockdale i zakucao je po sredini gola za 2-0.

Isti je igrač još jednom bio vrlo precizan u 68. minuti, kada je iskosa s lijeve strane, nakon povratne lopte Santija Cazorle, zatresao donji lijevi kut Fulhamova golmana. Utješni pogodak za domaćine postigao je Darren Bent u 77. minuti.

Premierliga, 2. kolo: Fulham - Arsenal 1-3 (Bent 77 / Giroud 14, Podolski 41, 68)

Redoslijed: 1. Chelsea 6 (2 utakmice), 2. Manchester City 3 (-1), 3. Manchester United 3 (-1), 4. West Ham 3 (-1), 5. Aston Villa 3... 9. Arsenal 3, 10. Fulham 3...