FIFA
0

Preko milion prijava za ulaznice za Svjetsko prvenstvo

FENA
Foto: AFP/File
Foto: AFP/File
Prijave za ulaznice za Svjetsko nogometno prvenstvo 2010. u Južnoafričkoj Republici prešle su granicu od jednog miliona, pet dana prije završetka prve faze prodaje, objavila je FIFA.

U saopštenju se navodi da u tu cifru nisu uključeni zahtjevi stanovnika Južne Afrike načinjeni preko bankarske mreže. Prijave za ulaznice su putem interneta stigle iz 160 zemalja, i to najviše iz Južne Afrike, Velike Britanije i SAD. Tokom prve faze prodaje biće dostupno 743.000 ulaznica, a izvlačenjem na lutriji sredinom aprila će se odredili dobitnici karata.

FIFA je saopštila da je broj prijavljenih daleko premašio njihova očekivanja, iako je u istoj fazi prodaje karata za prošli Mundijal, u Njemačkoj 2006. godine, bilo šest miliona prijava.

Druga faza prodaje karata počinje 4. maja i traje do 16. novembra, kada će karte biti dostupne u javnoj prodaji.

Prodaja ulaznica za Kup konfederacija porasla je za 10 odsto od kada je pokrenuta marketinška kampanja, objavila je FIFA.

Međutim, još nije prodata ni polovina karata za Kup konfederacija, iako na njemu učestvuju svjetski prvak Italija, evropski prvak Španija i Brazil. Turnir se održava u junu u Južnoj Africi.