Odluka FS RS
18

Prekinute sve nogometne lige u RS-u, Krupa se vratila u Premijer ligu BiH

K. H.
Foto: H. M./Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Na današnjoj sjednici Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Republike Srpske odlučeno je da da sezona u Prvoj ligi RS-a i svim nižim ligama prekida, a da će Krupa postati novi član Premijer lige BiH.

Sezona se prema ovoj odluci završava prema već postojećem stanju na tabeli, a odlučeno je da nijedan tim neće ispasti iz Prve lige RS-a, kao ni nižih liga.

Također, jedna od najbitnijih odluka je ta da Krupa postaje novi/stari član Premijer lige BiH, s obzirom na to da su trenutno ubjedljivo prvi na tabeli i kako je sezona zvanično prekinuta, proglašeni su prvacima za sezonu 2019/2020.

Ova odluka svakako neće utjecati na Premijer ligu BiH i plan Nogometnog saveza da se sezona u najvišem rangu završi na zelenom terenu, no o tome je još uvijek rano pričati i tek se trebaju donijeti konkretne odluke oko početka treninga i nastavka prvenstva.

Podsjećamo, Izvršni odbor NS BiH u četvrtak je na videokonferenciji predstavio set pomoći svim klubovima iz Premijer lige kako bi se tekuća sezona mogla završiti na zelenom terenu, što je ujedno i želja većine klubova.