Odluka u ponedjeljak
54

Prekinuta utakmica u Francuskoj: Igrač slavio gol, navijač utrčao na teren i nanio mu "teške povrede"

K. H.
Foto. RMC/Twitter
Foto. RMC/Twitter
Utakmica 38. kola francuske Ligue 2 između Bordeauxa i Rodeza prekinuta je u 22. minuti jer je jedan navijač domaćeg tima ušao na teren i tokom slavlja udario protivničkog u glavu.

Nakon što je Buades poslije asistencije Corredora pogodio za vodstvo Rodeza, jedan navijač domaćeg tima je u bijesu prišao protivničkim igračima i gurnuo strijelca pogotka, nakon čega je on pao na pod i odmah mu je ukazana ljekarska pomoć.

Ubrzo nakon toga, Buades je iznesen na nosilima, a sudija je prekinuo utakmicu jer se ispostavilo da je nogometaš gostujuće ekipe zadobio potres mozga, iako se na snimku teško može vidjeti kako je došlo do potresa mozga, odnosno da je udarac bio toliko žestok.

Bilo kako bilo, sudija je igrače poslao u svlačionicu, a odluka o nastavku utakmice ili eventualnom prekidu će biti donijeta u ponedjeljak.

Iz Bordeauxa su rekli da će podnijeti žalbu protiv navijača i pozvali su čelnike lige da dopuste utakmici da se odigra do kraja, no sve je vrlo komplikovano jer se Bordeaux bori za ulazak u viši rang.

Samo dvije ekipe će izboriti plasman u Ligue 1, Le Havre je osigurao naslov prvaka Druge lige, a za drugu poziciju se bore Metz i Bordeaux.

Zanimljivo je i to da se Rodez bori za opstanak i samo im pobjeda odgovara u ovom meču.

Tabela: