Nesvakidašnja situacija
3

Prekinuta utakmica Obala Slonovača - Etiopija nakon što se sudija onesvijestio

H. H.
Sudija Charles Bulu pretrpio je toplotni udar (Foto: Twitter)
Sudija Charles Bulu pretrpio je toplotni udar (Foto: Twitter)
Odlučujući duel između Obale Slonovače i Etiopije u kvalifikacijama za Afrički kup nacija morao je biti prekinut nakon što se glavni sudija onesvijestio na terenu.

Sve se odigralo desetak minuta prije kraja, prvi vodstvu domaće selekcije rezultatom 3:1. Tridesetčetverogodišnji sudija Charles Bulu pretrpio je toplotni udar i nije mogao nastaviti meč.

Uprkos pokušajima sudije da ostane na nogama, na kraju je pao na zemlju, pokazujući jasne znakove dezorijentacije. Nakon što je iznesen na nosilima, meč se nije mogao nastaviti jer je četvrti sudija koji je vodio utakmicu, također bio iz Obale Slonovače.

[TWITTER]1376969306865565696[/TWITTER]

Zatim je jedan od linijskih sudija donio odluku da prekine utakmicu u 80. minuti pri rezultatu 3:1, što je moglo biti ozbiljan problem s obzirom da se Etiopija borila za plasman u finalnu fazu takmičenja.

U isto vrijeme igrala se i druga utakmica grupe između Madagaskara i Nigera, a da je taj meč, koji je završio neriješenim rezultatom 0:0, dobio Madagaskar, Etiopija ne bi prošla dalje.

Srećom po njih, nakon ove bizarne i nesvakidašnje situacije, poraz u Abidjanu etiopsku reprezentaciju nije koštao drugog mjesta koje vodi na Afrički kup nacija.