Emir Spahić
0

"Pregovori s Arsenalom su u toku, posao bi trebao biti uskoro završen"

Sarajevo-x.com
Emir Spahić
Emir Spahić
Kapiten nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Emir Spahić pregovara sa londonskim klubom "Arsenalom". Špekulacije medija ispostavile su se tačnima, a navode je potvrdio i sam Spahić u kratkom razgovoru za SCSport.

Pregovori idu po planu i posao bi mogao uskoro biti završen. "Arsenal" je veliki klub, godi mi interesovanje takvog stručnjaka kao što je Arsene Wenger i nadam se da ćemo sarađivati“, kazao je Spahić.

Napominjemo, tokom vikenda "News of the World" je objavio da se Wenger zagrijao za našeg reprezentativca jer u njemu vidi igrača koji može pokriti pozicije na stoperskim mjestima, kao i onu na lijevom boku.

U medijima je bilo navedeno da posao oko transfera Spahiću vodi Christian Leutrum, koji se medijima predstavio kao agent, međutim naš reprezentativac je demantovao te navode.

"Ne poznajem tog frajera. On i agencija koju pominje nisu ti koji imaju kontakt sa 'Arsenalom'. Ne znam odakle mu to", rekao je Spahić za SCSport.ba, dodajući kako je za pregovore zadužen drugi čovjek, ali nije htio otkriti njegovo ime.

Emir Spahić je prošlog januara produžio ugovor s "Montpellierom" do 2014. godine, no kako je već ranije naveo NOTW pretpostavlja se da njegov transfer na Emirates ne bi trebao biti skup.