Ključni dani
6

Predstavnici Barcelone u Parizu zbog Neymara, Bayern čeka Dembelea ili Coutinha

K. H.
Neymar (Foto: EPA-EFE)
Neymar (Foto: EPA-EFE)
Brazilac Neymar mogao bi u narednim danima i zvanično napustiti PSG i karijeru nastaviti u Barceloni, a predstavnici ovog katalonskog kluba danas su otputovali u Pariz na pregovore s prvakom Francuske o eventualnom povratku napadača na Nou Camp.

Katalonski mediji pišu da od transfera Neymara u Barcelonu zavisi i novi veliki transfer Bayerna koji će sačekati epilog svega i pokušati kupiti jednog igrača španskog kluba.

Bayern će, ukoliko Neymar dođe u Barcelonu, svim silama pokušati dovesti Ousmanea Dembelea, kojeg više žele u odnosu na Philippea Countiha, a ukoliko kojim slučajem propadne povratak Brazilca na Nou Camp, onda će se i Bavarci zadovoljiti dovođenjem bivšeg igrača Liverpoola.

Ipak, sve zavisi od sastanka predstavnika Barcelone i PSG-a, a s obzirom na to da Neymar nije više toliko poželjan u Parizu, činjenica je da će aktuelni prvak morati spustiti uslove za njegov odlazak koje su do sada tražili.

Oni su ranije tražili blizu 300 miliona za Neymara, što je za 78 miliona više nego što su ga prije dvije godine platili, a takve uslove ne samo da ne može ispuniti Barcelona, nego ni bilo koji klub na svijetu.