Nogomet
0

Predstavljeni novi igrači NK Čelik

FENA
Šef stručnog štaba NK Čelik Abdulah Ibraković izjavio je danas na pres-konferenciji organizovanoj na Bilinom polju povodom početka nove nogometne sezone da je klub u pauzi angažovao ciljana pojačanja i da je cilj u narednoj sezoni profilirati tim.

"Radimo korak po korak, stvaramo tim za veće domete, za narednu sezonu, u kojoj ćemo pokušati osvojiti titulu prvaka BiH. U ovoj sezoni želimo jednako dobro i, rekao bih, hrabro igrati na Bilinom polju, ali i u gostima“, izjavio je Ibraković.

Predsjednik Čelika Mirsad Čizmo izjavio je da je trenutno prioritet reforma kluba i uređenje stanja u njemu. "Ove sezone želimo biti plasirani iznad šestog mjesta, a iduće godine cilj je titula prvaka. Ako to ne možemo uraditi, onda ova uprava mora mjesto prepustiti drugim ljudima“, smatra Čizmo, čije je preduzeće RM-LH i ove sezone generalni sponzor NK Čelik.

Na današnjoj pres-konferenciji, kojoj su prisustvovale i vođe navijačake grupe "Robijaši“, predstavljeno je šest novih igrača NK Čelik: Adin Džafić, Semjon Milošević, Eldin Adilović, Ermin Gadžo, Zoran Brković i Mehmedalija Čović.

Upravni odbor NK Čelik donio je odluku o povećanju cijena ulaznica za utakmice ovog kluba na Bilinom polju. Umjesto sedam KM, ulaz na zapadnu tribinu će koštati 10 KM, cijena ulaznice za "istok“ je sa četiri povećana na šest, dok će ulaz na "sjever“ koštati tri KM.

"Južna“ tribina namijenjena najvatrenijim navijačima u sezoni 2010/2011. koštat će četiri, dok će članovi "Robijaša“ uz predočenje iskaznice ulaz plaćati dvije KM.