Okupljanje u Zenici
170

Predstavljen stručni štab Zmajeva: Ambicije su jasne, želimo na Evropsko prvenstvo

Piše: K. H.
(Foto: E.M./Klix.ba)
U Trening centru NSBiH u Zenici u nedjelju su se okupili igrači koji će nastupiti na utakmicama sa Sjedinjenim Američkim Državama i Meksikom u Los Angelesu i San Antoniju, a na današnjoj konferenciji za medije predstavljen je stručni štab koji će biti uz novog selektora Roberta Prosinečkog.

Na konferenciji za medije prvi je govorio selektor Robert Prosinečki koji je kazao da će u toku današnjeg dana odlučiti koji od trenutnih igrača neće putovati u Ameriku.

"Jučer smo odradili prvi, a danas ćemo drugi trening. Jedan igrač je napustio kamp jer je otišao na potpis ugovora za strani klub. Od prisutnih igrača otpast će još jedan, jer u Ameriku idemo sa 18 igrača i dva golmana. Odluku ćemo donijeti u toku današnjeg dana", kazao je Prosinečki.

Nakon njega, medijima se kratko obratio i pomoćnik selektora Gordan Ciprić koji je rekao da BiH ima kvaliteta da ispuni cilj, a to je odlazak na Evropsko prvenstvo.

"Što se tiče ambicija, one su jasne, a to je odlazak na Evropsko prvenstvo. Smatram da BiH ima kvaliteta da to ostvari", kazao je Gordan Ciprić, a riječ je onda uzeo i Dragan Spasić.

"Prvi utisci su fenomenalni, znamo koji su nam ciljevi i ja se nadam da ćemo ostvariti to", kazao je Spasić.

U stručnom štabu Roberta Prosinečkog svoje mjesto su pronašli bivši reprezentativci Elvir Rahimić i Kenan Hasagić.

"Sigurno je da je velika stvar biti u reprezentaciji. Sada smo u drugoj ulozi u odnosu na onu kada smo igrali i to je velika stvar za mene i Kenana. Nadam se da ćemo svi zajedno uz jedan dobar i profesionalan rad otići na Evropsko prvenstvo. To je cilj i nadam se da ćemo ga ostvariti", istakao je Rahimić, a onda je riječ prepustio Hasagiću.

"Čast mi je i zadovoljstvo da sam opet u reprezentaciji kao član stručnog štaba. Mislim da ozbiljnim radom i pristupom možemo ostvariti plasman na veliko takmičenje, što nisam uspio kao igrač", kazao je Hasagić.

Nakon toga, prisutnima se opet obratio selektor Prosinečki koji je prije svega rekao da će mečevi protiv SAD-a i Meksika biti dobra provjera za naš tim.

"Imamo talentovanu U-21 reprezentaciju koja igra dobro i koja je sigurno budućnost bh. nogometa. Koliko god da ove utakmice stižu u teško vrijeme, mislim da će nam ovo dobro doći. Na ovim susretima ćemo vidjeti na koje igrače možemo računati, a mene ne zanima da li je neko star ili mlad, već samo onaj igrač koji je kvalitetan. SAD također igraju s igračima iz domaćeg prvenstva, Meksiko će biti malo jači, ali u svakom slučaju će to biti dobre provjere", rekao je Prosinečki, a na pitanje o Ligi nacija kazao je da ćemo svaku utakmicu igrati u najjačem sastavu.

"Ja mislim da su sve reprezentacije koje možemo izvući u grupi atraktivne i jake te smatram da će to biti zanimljivo takmičenje. Mi ćemo svaku utakmicu igrati u najjačem sastavu i pokušat ćemo da igramo najbolje što je moguće, znajući da se kroz Ligu nacija može otići na Evropsko prvenstvo", završio je selektor.