Nogomet
0

Predstavljen novi trener Željezničara Simo Krunić

FENA
Grbavica
Grbavica
Fudbalski klub Željezničar danas je predstavio novog šefa Stručnog štaba Simu Krunića. Na toj dužnosti nekadašnji igrač kluba sa Grbavice zamijenit će smijenjenog Envera Hadžiabdića. Krunić bi trebao klub da vodi do kraja sezone uz mogućnost produženja ugovora u zavisnosti o rezultatima.

U matični klub u kojem je igrao 80-ih godina dolazi s mjesta pomoćnog trenera u bivšem stručnom štabu reprezentacije Srbije.

Krunić je istakao, da je Željezničar najveći klub na ovom prostorima i da mu predstavlja čast što će predvoditi klub u narednom periodu.

"Daću sve od sebe da Željezničar, koji se trenutno ne nalazi u zavidnoj poziciji, u što kraćem roku popravi stanje. Imperativ Uprave kluba je osvajanje Kupa BiH kao i mjesta u gornjem dijelu tabele. Za to nam je potrebna podrška svih od Predsjedništva kluba do navijača", kazao je Krunić.

Novi trener će već u subotu sa igračima Željezničara obaviti prvi trening. U narednim danima ekipi će se pridružiti i nekoliko pojačanja

Nogometaši Željezničatra prije pet dana počeli su pripreme za nastavak sezone. Najavljeno je da će se pripreme obaviti u dva dijela, u Blagaju i Herceg Novom.