Zenica
0

Predstavljen novi tim NK Čelik

FENA
Nogometni klub Čelik u subotu je u hotelu "Dubrovnik" izvršio službeno predstavljanje ekipe s kojom će Zeničani nastupiti u proljetnom dijelu Premijer lige BiH.

Šef stručnog štaba Marin Bloudek izrazio je zadovoljstvo dosadašnjim dijelom priprema i dodao kako su on i njegovi saradnici optimisti po pitanju rezultata u drugom dijelu prvenstva.

„Korigovali smo ciljeve, napravili selekciju ekipe, mislim da smo angažovali kvalitetna igračka pojačanja i da ćemo u nastavku sezone biti dostojni imena i ugleda Čelika. Imamo dobar igrački kadar, pokriven na svim pozicijama i učinit ćemo sve da našim navijačima donesemo više radosti nego jesenas“, izjavio je Bloudek.

Uime uprave kluba o planovima su govorili Mirsad Ibraković, predsjednik Skupštine i Husejin Smajlović, načelnik Općine Zenica i član Upravnog odbora NK Čelik.

"Naš cilj je evropski Čelik. Ove godine stadion Bilino polje doživjet će temeljitu rekonstrukciju, bit će urađen po svjetskim standardima i učinit ćemo sve da osim reprezentacije BiH i Čelik svoje evropske utakmice igra na Bilinom polju“, rekao je Smajlović.

Na svečanosti je predstavljeno devet novih nogometaša Čelika pristiglih u zimskoj pauzi: Samir Duro (Sarajevo), Phil Jackson (Kolumbija), Junior Lopez (Brazil), Goran Jurić (Orašje), Eldin Mašić (Žepče), Kenan Nemeljaković (Travnik), Nermin Jamak (Željezničar), Muamer Salihbašić (Švedska) i Luka Bilobrk (Suhopolje).

Nogometaši Čelika u ponedjeljak, 2. februara putuju na pripreme u Mađugorje gdje će ostati do 14. februara i odigrati najmanje sedam prijateljskih utakmica.