Potpisan ugovor
19

Predstavljen novi selektor nogometašica BiH, danas okupljanje u Zenici

N. K.
Selver Hodžić i Adnan Džemidžić (Foto: NS BiH)
Selver Hodžić i Adnan Džemidžić (Foto: NS BiH)
U prostorijama NS BiH u Sarajevu danas je generalni sekretar Adnan Džemidžić ozvaničio saradnju sa novim selektorom ženske "A" reprezentacije Bosne i Hercegovine Selverom Hodžićem, sakojim je potpisan ugovor.
Ovaj mladi stručnjak je istakao da je ponosan što će s klupe predvoditi nacionalni tim svoje zemlje.

"Dolazim ovdje jako motivisan, da sa srcem predstavljam svoju zemlju. S te strane ovo je velika stvar za mene i nastojat ću da svojim radom doprinesem budućim uspjesima naše ženske 'A' reprezentacije. Veoma je važno da svi gledamo u istom pravcu i da budemo na istom putu. To je za mene osnova svega. Da imamo jedinstvo u timu, da se igračice bore jedna za drugu na terenu, da budu hrabre i da imaju dosta samopouzdanja", kaže Hodžić i nastavlja:

"Već sam kontaktirao reprezentativke sa ciljem da ih odmah upoznam sa načinom na koji ćemo da radimo i vjerujem da ćemo sa dobrom energijom i zajedništvom moći da napravimo velike stvari."

Selver Hodžić je rođen 12. oktobra 1978. godine u Brčkom.

Tokom igračke karijere od 1997. do 2013. godine kao defanzivac nastupao je za timove iz Švicarske Zug 94, Luzern, Buochs, Baden, Thun, Neuchâtel Xamax, Lugano i Wohlen, a jednu sezonu je proveo u izraelskom klubu Bnei Yehuda.

Kao trener radio je u omladinskim kategorijama Luzerna, gdje se osim sa dječacima susreo i s radom s mladim nogometašicima.

Vodio je seniorski tim SC Buochs i ženski tim FC Aarau, te je bio pomoćnik u stručnom štabu ženske 'A' reprezentacije Švicarske s kojom je učestvovao na Svjetskom prvenstvu 2023. godine u Novom Zelandu.

Inače, ženska "A" reprezentacija Bosne i Hercegovine okupit će se danas u Trening centru NS BiH u Zenici gdje će početi pripreme za utakmice grupe B3 kvalifikacija za EURO 2025.

Prvi protivnici Zmajicama bit će Portugal u Leiriji 5. aprila i Sjeverna Irska u Zenici četiri dana poslije.