Šemsudin Hasić
972

Predsjednik Veleža: Utakmica u Atini mi je skratila život, plasirat ćemo se u grupnu fazu

G. Š.
Foto: G. Š./Klix.ba
Foto: G. Š./Klix.ba
Predsjednik Upravnog odbora FK Velež Šemsudin Hasić je nakon historijske pobjede mostarskih Rođenih kazao da mu je utakmica između Veleža i AEK-a u Atini skratila život jer je bilo preemotivno.

"Ova utakmica mi je skratila život. Ovo vrlo emotivno proživljavam i to je meni zaista vrlo teško. Malo sam izgubio glas od navijanja, ali je utakmica bila zaista teška, za sve, posebno za naše igrače", kazao je Hasić.

Osvrnuvši se na 98. minutu, koja je uzburkala brojne emocije, i na neizvjesnost produžetaka, kaže da je to bez sumnje bila vječnost Mostarcima, ali i navijačima širom naše zemlje s obzirom na to da je Velež jedini bh. predstavnik u Evropi.

Posebno je uzbudljivo bilo gledati penale, a Hasić za Klix.ba otkriva i trenutak kad je već bio siguran u pobjedu.

"Ja sam znao da će Bogdanović odbraniti penal. Poslije njihovog promašaja, odnosno Zvonićevog gola ja sam znao da mi idemo u finale i da će Bogdanović odbraniti", kazao je Hasić ne dovodeći u pitanje to da je junak priče u grčkoj Atini brilijantni golman Veleža.

Komentarisao je i odluku rukovodstva FK Tuzla City, koje je odlučilo Velež motivirati pred odlazak u Grčku, uz obećanje premije za Rođene ukoliko eliminišu AEK.

"Ja slobodno mogu reći da prvi put kako je Velež osjetio slobodu i doživio da ima finansije koje ga ne opterećuju. Izašli smo u Evropu i prošli dva pretkola, isto tako je na djelu objedinjavanje nogometnih snaga u BiH", kazao je prvi čovjek mostarskog Veleža.

Zadovoljan uspjesima koje Rođeni nižu, kako nam je kazao očekuje da će se ova ekipa Veleža plasirati u grupnu fazu.

"Ako budu igrali ovako kako su igrali posljednje četiri utakmice, onda će se sasvim sigurno plasirati u grupnu fazu Konferencijske lige", zaključio je Hasić.